2018-12-13 10:38


Sorin Oprescu: “Consilierii sunt nişte cretini”. Ascultă înregistrarea cu declaraţia lui Oprescu despre consilieri

 |  21:00
Sorin Oprescu: “Consilierii sunt nişte cretini”. Ascultă înregistrarea cu declaraţia lui Oprescu despre consilieri

În an preelectoral, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, îşi anunţă candidatura cu sprijinul USL, inaugurează Naţional Arena, dar gazonul pe care s-a jucat meciul de deschidere e făcut ferfeniţă, ca şi onoarea domnului primar. Postul OTV nu mai are suficient spaţiu de emisie pentru a înşira acuze la adresa sa. Sorin Oprescu răspunde la acuzaţiile ce i se aduc într-un interviu acordat ziarului nostru.

Aţi vrut să candidaţi independent, dar totuşi v-aţi asumat sigla USL...

Nu mi-am asumat nici un fel de siglă. E o mare greşeală. Am spus, de la bun început, că mulţumesc pentru sprijinul pe care mi l-a oferit USL, voi candida independent, cu structuri electorale independente, sigur, pe baza unui parteneriat, dacă dânşii vor dori, pentru Bucureşti. Dacă va fi, bine, dacă nu, nu! Eu nu fac parte decât dintr-un singur partid, partidul bucureştenilor... nu caut acum nici semantica, cu siglă, fără siglă, sub siglă sau mai ştiu eu ce.

Ce contracandidat vi se pare mai puternic?

Toţi sunt în felul lor oameni puternici, oameni care ştiu sau sper că ştiu ce zic, aşa că această competiţie e deschisă şi o privesc ca atare. Lumea va sta, se va uita şi se va hotărî, aşa că va ficeea ce vrea populaţia.

M-au verificat de o sută de ori

O posibilă alianţă UNPR-PDL v-ar putea pune probleme?

Nu are de ce să îmi pună probleme. Spun încă o dată că, din poziţia în care sunt, de independent, dacă bucureştenii vor într-adevăr să se schimbe ceva în oraş, bine, dacă nu vor, asta e. Nu am ce comentarii să fac aici, că mă ajută sau nu mă ajută. Nefiind înregimentat politic, poate că e mai greu. Nu poate, ci sigur e mai greu, dar în patru ani am dovedit că există posibilitatea de comunicare, atunci când nu intervine hotărârea politică. Atunci când nu a intervenit, am putut să deblochez o serie întreagă de lucruri, altele le-am făcut pe răspunderea mea, m-au verificat de o sută de ori în loc de o singură dată, nu e nici o problemă, lucrurile s-au încheiat. S-a văzut că se pot face multe lucruri care de 20 de ani se tot promit de la fiecare partid, şi, după ce se termină campania electorală, nimic.

Dacă nu aţi fi avut sprijinul USL, cine ar fi beneficiatde el?

Habar n-am! Deocamdată este o intenţie pe care şi-a exprimat-o USL, eu am mulţumit frumos pentru acest lucru, da, mă simt confortabil pentru că o formaţiune politică vine şi se alătură în sprijinul meu, aştept acelaşi sprijin şi din partea celorlalte formaţiuni, dar nu în ultimul rând al bucureştenilor, ce pot fi simpatizanţi sau nu, ori membri ai unui partid, în primul rând sunt bucureşteni. Ei ştiu ceea ce vor pentru oraşul lor şi pot să aprecieze mult mai bine.

Îmi caut dreptatea în justiţie

Cum comentaţi acuzaţiile pe care vi le aduce postul OTV?

Nu am ce să comentez, mizeriile şi delaţiunea. M-am dus în justiţie, îmi caut dreptatea în justiţie şi fiecare să răspundă pentru tot ceea ce a insinuat. Orice comentariu e de prisos. Linşajul ăsta mediatic de două luni şi jumătate probabil e pentru că cineva de acolo îşi cumpără libertatea.

Credeţi că, dacă am fi avut o altă guvernare, PMB ar fi avut mai mulţi bani?

Nu cred. Mecanismele economice nu stau în poziţie de drepţi la partide. Un mare avantaj a fost că eu nu am avut ce clientelă de partid să servesc. N-am servit nici când am fost într-un partid, decât, sigur, cu starea de sănătate, dar ăla a fost un ajutor profesional şi prietenesc, n-a fost o condiţie. Cel puţin, în aceşti patru ani, pot spune că nu a existat nici un fel de clientelă de partid, indiferent că ar fi fost la Putere sau în Opoziţie. Deci am scăpat de grijile acestei clientele, de multe ori oneroase, care nu făcea altceva decât să te duci cu banul public în alte direcţii total greşite după părerea mea aşa cum s-a întâmplat aproape 18 ani.

M-am făcut doctor de gazon

De ce aţi cedat Arena Naţională FRF până în decembrie?

Nu am cedat nici o arenă nici unui FRF. Federaţia organizează meciurile, echipele îşi plătesc chiria, întreţinerea. Sunt făcute calcule contabiliceşti pentru fiecare meci. Asta până când vom reuşi să administrăm stadionul sub o formă de management privat, pentru că în accepţiunea noastră stadionul reprezintă un loc unde se pot face evenimente şi trebuie să aducă bani municipalităţii. Managementul privat, probabil, va fi internaţional, pentru că multe firme şi-au arătat dorinţa de a participa la această licitaţie internaţională. Aşa va fi şi sper să avem 365 de zile şi 365 de evenimente, dacă se poate.

Cu gazonul de pe Arena Naţională ce s-a întâmplat de fapt?

Eram liniştit dacă nu era nenorocitul ăla de gazon. Ăştia zic că la 15-20 de meciuri se schimbă gazonul. Habar n-am! Pe ăsta nu l-am plătit, nici pe ăsta, că pe primul nici vorbă. Consilierii sunt nişte cretini, habar n-au, fac tot ce pot să îmi ia banii de la stadion să nu îl termin niciodată, prin hotărârea de buget. Nişte fraieri! Uite că l-am terminat. Gazonul n-a fost plătit, primul la revedere, am uitat de el, iar al doilea, decât după termenul de garanţie, cel puţin 6-7 luni. Între timp, m-am făcut doctor de gazon. M-am documentat, am început să-i aduc pe toţi ăia care ştiu ceva de treaba asta, sper să nu se mai întâmple. Mi-a părut rău, dar am reuşit să fac ceva cu stadionul. Dar nu a ţinut de mine ce s-a întâmplat.

C.V

Sorin Oprescu s-a născut pe 7  noiembrie 1951 la Bucureşti. Este absolvent al Facultăţii de Medicină Generală - IMF Bucureşti. În perioada 1990-1996 a fost medic primar chirurg la Clinica Chirurgie Digestivă Superioară a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

De la 1 aprilie 1994 a ocupat funcţia de director al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, iar din anul 2001 şi funcţia de director al Spitalului Elias.

Din 1996 până în 2000 a fost conferenţiar universitar al UMF “Carol Davila” Bucureşti, iar din 2000 este profesor universitar.

A fost consilier al ministrului sănătăţii (1992-1993), consilier la Primăria Municipiului Bucureşti (1996-2000), viceprimar general-Primăria Municipiului Bucureşti (iulie-dec.2000).

Este primar general al Capitalei din anul 2008.

„Mă simt confortabil pentru că o formaţiune politică vine şi se alătură în sprijinul meu, aştept acelaşi sprijin şi din partea celorlalte formaţiuni”


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-12-26

TAGURI: Sorin Oprescu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CAMPI
24 Oct 2011

Are dreptate, consilierii sunt nişte cretini, dar si el e la fel de cretin ca si ei. Bine ca avem Arena Nationala (nu mai merita comentat ce `arena` a rezultat dupa milioane de euro pompate), dar ne mananca zeci de mii de caini in mijlocul Bucurestiului.
CLAUDIU
24 Oct 2011

OTVul sa-si vada de cazurile ,,foarte interesante" de disparitii ,crime bla bla si sa-l lase pe Oprescu sa-si vada el de proiectele lui pe care le face pentru binele Capitalei si OTVistii traiesc in Bucuresti si beneficiaza 100% de proiectele terminate de Oprescu Arena Nationala, Podul Basarab, Statia de epurare Glina,etc.
ALIN
24 Oct 2011

OTV-ul sa investigheze disparitia bunului simt si sa lase Bucurestiul in pace. Oamenii nu vor fi niciodata multumiti. Nu pot sa accepte un proiect reusit fara sa aduca in discutie o alta problema total lipsita de relevanta in contextul discutiei(aviz amatorilor).
Random imageUltimele stiri


loading...