2018-12-10 17:43


Spectacol la înălţime în Hong Kong. GALERIE FOTO!

 |  21:00
Spectacol la înălţime în Hong Kong. GALERIE FOTO!

Magia momentului trecerii dintre ani în oraşul-vedetă al Chinei este amplificată de ineditul peisajului, de tradiţiile milenare, de amestecul de istorie şi modernism şi de parfumul Orientului Îndepărtat.

Hong Kong poate fi unul dintre acele spectacole urbane neaşteptat de frumoase de pe pământ. Situat în partea de Est a Deltei Râului Pearl, pe coasta de Sud-Vest a Chinei, Hong Kong este îmbibat cu un amestec remarcabil de influenţe din Est şi Vest. Cultura împrumutată de la coloniştii britanici şi suveranitatea chineză le oferă turiştilor bucuria de a călători între două culturi diferite. Insula Hong Kong este o emoţie energetică unde zgârie-norii, luminile extravagante, mesele rafinate, shopping-ul high-tech şi hotelurile de clasă mondială domină peisajul. De cum veţi coborî în stradă, veţi lua pulsul oraşului aglomerat, veţi explora pieţele înţesate cu fructe de mare şi veţi lega prietenii cu localnicii tot timpul puşi pe treabă. O staţie în miniatură aflată pe deal în timpurile coloniale, vârful muntelui Victoria, care poate fi explorat acum cu ajutorul tramvaiului Peak - un funicular în uz din 1888, care vă transpune în epoca victoriană. Vârful, faimoasa zonă rezidenţială de lux, este un loc minunat pentru plimbări, cu păduri de bambus, pini liliputani, hibiscus şi viţă de vie de o frumuseţe fenomenală. Pe culmea dealului, un turn oferă privelişti spectaculoase asupra Insulei Hong Kong, dar puteţi face şi shopping la înălţime în galeria comercială. Vizitaţi muzeul Ripley's Believe It or Not, cu cele mai bizare exponate din lume şi alegeţi o plimbare printr-un tunel întunecat numit Rise of Dragon! Acesta este echipat cu proiectoare high-tech, sunete şi scaune mişcătoare care vă transpun chiar în istoria acestui ţinut. Nu rataţi cina la Café Deco, cu vedere spre cer prin plafonul din sticlă. Are şi o bucătărie deschisă, astfel încât la cină veţi putea sta lângă bucătari în timp ce pregătesc mâncarea şi creează o atmosferă plină de viaţă. Nu rataţi Hong Kong Park, unul dintre cele mai neobişnuite parcuri din lume, unde sunt tot felul de creaţii artificiale: piaţa fântânilor, cascada artificială, o sală interioară de jocuri, un teren de joacă, câteva muzee şi un centru al artelor.

Revelion pe Times Square

Festivităţile de Anul Nou încep pe Times Square, care este punctul de întâlnire al celor ce doresc să facă parte din marea mulţime atunci când ceasul ticăie şi să se bucure de muzică live şi de divertisment. Dacă rezervaţi o călătorie pe un vas de croazieră cu delicatese culinare şi băuturi, veţi vedea portul Victoria, zgârie-norii de la orizont, show-uri cu lumină, sunet şi culoare. Înainte de a ajunge în barurile de pe Temple Street sau Strada Bărbaţilor, vizitaţi piaţa din zonă unde, sub strălucirea becurilor, vânzătorii afişează licori bizare, iar ghicitorii vă prevăd viitorul.

Macao rivalizează cu Las Vegas

Până în anul 1999 a fost colonia de peste mări a Portugaliei. Cea mai dens populată ţară din lume, Macao, este regiunea administrativă specială a Chinei, situată în estuarul Râului Pearl din Hong Kong. Te va impresiona cu seninătatea sa tradiţională, cu vechile sate chinezeşti şi cu dealurile împădurite de pini. O mare parte din „vechiul“Macao este păstrat pe insulele sale, Taipa şi Coloane, în vilele coloniale şi în comunităţile plutitoare de pescari. Cu toate acestea, Macao este acum renumit pentru vizitatorii săi ispititori care vin la cazinourile în stil Las Vegas, atât pe peninsula Macao, cât şi pe Cotai Strip, o feliuţă de teren care uneşte insulele Taipa şi Coloane. Muzeul Macau întruchipează viaţa din acest ţinut şi oamenii săi de la prima aşezare până în ziua de azi. Bucuraţi-vă de vederi panoramice din Turnul Macao, un centru de convenţii şi de divertisment situat pe malul Lacurilor Van Nam! Cu o înălţime de 338 m, este în topul celor mai înalte zece turnuri din lume. Atribuit Patrimoniul Mondial UNESCO în 2005, oraşul vechi combină drama arhitecturală cu energia, aromele delicateselor culinare şi dialectul cantonez din sudul Chinei. La o plimbare scurtă, veţi găsi Grădina Camoes, cu pavilioane şi clădiri în forma cuiburilor de porumbei.  Este o oază în centrul aglomeraţiei, unde localnicii fac jogging şi socializează.

Şapte ţări la masă

Veţi savura feluri de mâncare din bucătăria portugheză, din China, Japonia, Coreea şi Indonezia. Alimentele locale sunt picante, o combinaţie unică de metode de gătit din China şi Portugalia, cu influenţe de condimente indiene şi africane. Printre bunătăţi se numără: bacalhau (cod la grătar sau fiert), galinha a portuguesa (pui la cuptor cu cartofi, ceapă, ouă şi şofran), tarte cu ou şi înveliş crocant de zahăr caramelizat, îngheţată din nucă de cocos, prăjituri cu migdale şi bomboane cu arahide. Vinurile portugheze roşii şi albe, şampania vinho verde şi popularul brandy sunt nelipsite de la masă.

Insula Lamma: Croaziera Asfinţitului

Revelionul în Hong Kong şi Macao costă de la 1085 euro/pers. pentru transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi cazare cu mic dejun la hotel de patru stele, ghizi locali. Seara, puteţi opta pentru excursia „Croaziera  Asfinţitului”pe insula Lamma. Veţi admira un minunat apus de soare la bordul unui vas care vă poartă spre insulă, unde veţi servi o copioasă cină  tradiţională cu fructe de mare. La întoarcere, veţi fi fermecaţi de simfonia luminilor din insula Hong Kong. Găsiţi oferta la agenţia Christian Tour, tel. 021 369 98 35.

Mongkok: Răsfăţ roman

Dacă alegeţi un sejur de Revelion la Hotel Royal Plaza 5* veţi plăti de la 1395 euro/pers. pentru un pachet turistic care include şi transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi cazare cu mic dejun, turul insulei Hong Kong, asistenţă turistică. Hotelul este situat în Mongkok şi oferă o piscină romană de 40 de metri în aer liber şi un transfer gratuit spre centrul oraşului. Colţul Vitalia vă îmbie cu tratamente plăcute de masaj şi terapii de înfrumuseţare. Oaspeţii se pot antrena şi la clubul de sănătate Definition, cu sală de gimnastică bine echipată, căzi spa şi saună. Oferta este disponibilă la agenţia Prompt Service Travel . 021 317 84 55.

Insula Lantau: Întâlnire cu Mickey Mouse

Este una dintre cele mai iubite insule datorită satelor de pescari şi peisajului rural, virgin, cu vegetaţie luxuriantă şi plaje sălbatice. Veţi vizita templul budhist Po Lin, renumit pentru bucătaria vegetariană cu arome tipice bucătăriei tradiţionale chineze. Aici călugării vă pregătesc un prânz vegetarian, după care veţi face o plimbare pe Calea Înţelepciunii. Cele mai populare atracţii sunt alpinismul pe Muntele  Phoenix, pentru a admira răsăritul şi Disneyland Hong Kong – unde personajele cântă şi dansează de-a lungul Main Street, Donald Duck reînvie momente memorabile din filmele de animaţie, Mickey şi prietenii evoluează într-un spectacol pe Broadway, iar în Fantasy Gardens aveţi parte de multe surprize.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-30

Mai multe imagini:
Spectacol la înălţime în Hong Kong. GALERIE FOTO!
zoom
Spectacol la înălţime în Hong Kong. GALERIE FOTO!
zoom
Spectacol la înălţime în Hong Kong. GALERIE FOTO!
zoom

Spectacol la înălţime în Hong Kong. GALERIE FOTO!
zoom
Spectacol la înălţime în Hong Kong. GALERIE FOTO!
zoom
Spectacol la înălţime în Hong Kong. GALERIE FOTO!
zoom

Spectacol la înălţime în Hong Kong. GALERIE FOTO!
zoom
Spectacol la înălţime în Hong Kong. GALERIE FOTO!
zoom
Spectacol la înălţime în Hong Kong. GALERIE FOTO!
zoom

loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...