2018-12-12 07:21


SRI: Care este pericolul asupra României

 |  21:01
SRI: Care este pericolul asupra României

După atentatele din Franţa, Serviciul Român de Informaţii vine cu precizări importante legate de situaţia din ţara noastră.

Astfel, SRI dă asigurări că România nu se află în pericol, după atentatele din Franţa, iar sistemul de alertă teroristă se menţine la un nivel precaut. Zborurile către şi dinspre Franţa nu au fost anulate, toate cursele se desfăşoară conform graficului, au anunţat oficialii de la Otopeni. Nivelul de alertă pe aeroport este oricum foarte ridicat.

”SRI condamnă ferm atacurile teroriste din Franţa şi va continua să ofere sprijin, împreună cu celelalte instituţii care fac parte din Sistemul Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului, partenerilor săi internaţionali în lupta împotriva terorismului.

În România, Sistemul Naţional de Alertă Teroristă se menţine la nivelul "Albastru-precaut".

Acest nivel înseamnă că există un risc scăzut de producere a unui atentat terorist. Până în prezent nu există informaţii care să ducă la o legătură între evenimentele din Franţa şi riscuri la adresa securităţii naţionale. Monitorizăm şi întreprindem acţiuni specifice care se impun în astfel de situaţii.

Strategia Serviciului Roman de Informaţii este de a preveni orice acţiune teroristă, de a menţine climatul de siguranţă a cetăţenilor şi de a proteja teritoriul naţional.

Directorul Serviciului Român de Informaţii, domnul Eduard Hellvig, îşi exprimă solidaritatea faţă de statul francez în aceste momente critice şi îi asigură pe partenerii internaţionali ai SRI de întreaga cooperare.”, se arată într-un comunicat al SRI.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-15
Citeste si:
Unul dintre atacatorii din Franţa era REFUGIAT
Iohannis, reacţie după moartea a doi români în Franţa
Preşedintele Francois Hollande a decretat trei zile de doliu naţional în urma atentatelor
Rețeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atentatele de la Paris

TAGURI: sri, pericol, romania, franta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CETATEAN
15 Noi 2015

Dormiti , dormiti , dormiti cu vata in urechi si Soros face guverne in tara noastra . Furturi , distrugerea economiei si devalizarea tari .
Random imageUltimele stiri


loading...