2017-01-20 03:52

SPECIAL


Staţiile de epurare, înecate în nămol

 |  15:35
Staţiile de epurare, înecate în nămol

Statul român va trebui să cheltuiască 2,4 miliarde de lei, adică peste 600 milioane de euro, până în 2022, pentru a scăpa de nămolul din staţiile de epurare a apei, a anunţat ministrul mediului, Laszlo Borbely.

Potrivit oficialului, o analiză întocmită de un consultant extern arată că nămolul ar putea avea mai multe utilizări – ca îngrăşământ în agricultură, ca sursă de energie în incineratoare, drept material pentru construcţia de autostrăzi sau în industria cimentului. Borbely s-a arătat sceptic cu privire la posibilitatea utilizării rapide a nămolului în România.

La fel de neîncrezător se declară şi Vasile Ciomoş, preşedintele Asociaţiei Române a Apei: „Pe măsură ce staţiile de epurare se modernizează, ele produc tot mai mult nămol. Este puţin probabil ca într-o perioadă scurtă de timp să putem folosi mari cantităţi de nămol în agricultură”. Borbely a propus însă o altă rezolvare: „Am putea, prin Fondul de Mediu, să sprijinim acei investitori care vor să ardă nămolul pentru a produce energie”. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image