2019-03-19 17:28


Sucul obişnuit sau dietetic şi felul în care îţi afectează sănătatea

 |  18:22
Sucul obişnuit sau dietetic şi felul în care îţi afectează sănătatea

Atâtsucurile obişnuite, cât şi cele dietetice prezintă dezavantaje pentru sănătate,date de conţinutul de zahăr sau de îndulcitori, sau, în cazul colei, de acidulfosforic, care, potrivit unor studii, poate dăuna oaselor.

Suculobişnuit

Dezavanteje:Este plin de zahăr adăugat sub formă de sirop de porumb bogat înfructoză, care este mai dăunător decât zahărul de masă. Aportul mare de zahăradăugat este asociat cu hipertensiune şi niveluri ridicate ale trigliceridelor(o formă de grasime în sânge) - factori de risc pentru bolile de inimă. Deaceea, Asociaţia Americană pentru Inimă (American Heart Association - AHA)recomandă să nu depăşiţi un aport zilnic de zahăr de şase linguriţe la femei,respectiv nouă linguriţe la bărbaţi, relateazăeatingwell.com. O cola de350 de mililitri conţine 8 linguriţe de zahăr, echivalentul a circa 130 decalorii. Aşadar, un suc nu înseamnă sfârşitul dietei pe care o urmezi, mai alesdacă reduci aportul de calorii la mese, dar prea multe sucuri pot aduce ocreştere semnificativă a greutăţii corporale.

Avantaje: Sucul obişnuit nu conţine înlocuitori ai zahărului. Pe de altă parte, uniiconsideră că siropul de porumb bogat în fructoză este la fel de dăunător caîndulcitorii artificiali care se regăsesc în sucurile dietetice. Aşa că dacăvrei să bei un suc, optează pentru unul îndulcit cu zahăr de trestie.

Suculdietetic

Dezavantaje:Conţine înlocuitori de zahăr, pe care unele persoane preferă să îievite. Unele studii arată că aportul de îndulcitori fără calorii îţi poateaccentua senzaţia de foame, altele contrazic această ipoteză.

Avantaje:Sucurile cu îndulcitori fără calorii ar putea fi mai bune pentrudinţi, dat fiind că bacteriile dăunătoare pentru dantură au nevoie de zahărpentru a se dezvolta.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-02-25
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...