2019-01-16 18:30


Superhotelurile viitorului vor fi construite sub apă sau chiar în cosmos. Emiratele Arabe îşi vor păstra supremaţia pe harta luxului turistic

 |  18:28
Superhotelurile viitorului vor fi construite sub apă sau chiar în cosmos. Emiratele Arabe îşi vor păstra supremaţia pe harta luxului turistic

Trăim într-olume dinamică şi într-o continuă schimbare. De aceea, în viitor vor prosperadoar cei care au ceva special de oferit. Proiectanţii hotelurilor de mâine ţincont de aceste tendinţe în crearea celor mai futuriste hoteluri din lume.

Dacă în cazul celor mai luxoase hoteluri din lumecuvântul de ordine era opulenţa, cuvintele-cheie care caracterizează bijuteriilearhitecturale ale viitorului sunt: lux spaţial, luminozitate, science-fiction,supertehnologii, linii curbe elegante, sume exorbitante şi amplasări strategice.Hotelurile de mâine nu sunt numai terestre, ci şi subacvatice şi chiar cosmice.Ceea ce este extraordinar este faptul că unele dintre aceste hoteluri futuristeau depăşit stadiul de concept şi încep să devină realitate. Singurul hotelfuturist de lux finalizat este renumitul Burj Al Arab din Dubai (EAU) şi mai interesant este că majoritatea hotelurilor ultraluxoase, încă înstadiu de proiect, se vor construi tot în Emiratele Arabe, majoritatea înDubai.

Hotelul Burj Al Arab - Dubai

Considerat neoficial primul (şi încă singurul, până lafinalizarea Apeiron-ului) hotel de 7 stele din lume, Burj Al Arab este cel mailuxos hotel din lume. Acest hotel în formă de ambarcaţiune cu velă este construit pe o insulă artificială, la 280 mdepărtare de plaja Jumeirah, fiind legată de ţărm printr-un pod privat curbat.Având o înălţime de 321 m, Burj Al Arab este al 4-lea cel mai înalt hotel dinlume. Dacă exteriorul Burj Al Arab-ului este expresia unei arhitecturiultramoderne, interiorul este o combinaţie luxoasă de stiluri occidentale şiorientale. Burj Al Arab are un atrium imens de 180 de metri înălţime şi semândreşte cu 8.000 de metri pătraţi acoperiţi cu foiţe de aur de 22 de carate şi24.000 de metri pătraţi de marmură.

Hotelul Apeiron (Apeiron Island Hotel) -Dubai

Acesta va fi al doilea (autodeclarat) hotel de 7 steledin Dubai, care este încă în faza de design. Hotelul Apeiron va fi construit peo insulă ce să află la aproximativ 400 m de coastele Dubaiului; la el se vaputea ajunge doar cu vapoare şi elicoptere. Cele 2 turnuri în formă de aripiale Apeiron-ului vor putea găzdui 350 de apartamente luxoase, iar primele douăetaje de sus vor conţine un desiş cu fluturi şi alte insecte. Suprafaţa totalăa hotelului va fi de 200.000 mp, iar înălţimea sa va fi de 185 m. Apeiron-ul vafi o staţiune luxoasă, dotată cu lagune şi plaje private, magazine,cinematografe, galerii de artă, precum şi un restaurant, spa şi o sală defitness subacvatice.

Hydropolis,primul hotel de 10 stele din lume

Acest hotel (care este încă în faza de concept) va fiprimul hotel luxos subacvatic şi primul hotel (autoproclamat) de 10 stele dinlume. Situat în apropierea plajei Jumeirah, la 20 m sub apă, va avea o structurădin beton şi oţel. Pereţii şi tavanul din plexiglas le vor permite locatarilorsă admire frumuseţea oceanului în culorile sale adevărate. Deşi era programat săfie deschis în 2006, din cauza dificultăţilor tehnice de construire a unuihotel subacvatic, proiectul a fost amânat.

Hotelul Helix - Abu Dhabi

O particularitate a acestui design de hotel este aceea cănu va avea etaje obişnuite, ci acestea vor coborî în spirală de sus până jos, fărăîntreruperi clare, “curgând” din camerele de hotel în saune. Acest hotel supertehnologizatva folosi la maximum sursele de energie regenerabilă, cum ar fi: soarele,vântul şi apa oceanului. Temperatura şi umiditatea din cele 208 camere vor fiajustate de o cascadă interioară. Hotelul va include şi o piscină pe acoperiş.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-04-11
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...