2018-09-25 00:28


SUPERSTIŢII. Ce nu trebuie să faci de 1 ianuarie pentru a avea un an nou cât mai bun

 |  08:29
SUPERSTIŢII. Ce nu trebuie să faci de 1 ianuarie pentru a avea un an nou cât mai bun

Românii ţin cont de o serie de superstiţii la trecerea în noul an. Prezentăm mai jos o serie de lucruri pe care nu trebuie să le faci de 1 ianuarie pentru a avea un an nou cât mai bun, potrivit site-ului crestinortodox.ro.

Sursa citată precizează că primul lucru de care trebuie să ţinem cont este obiectul pe care îl avem în mână la trecerea dintre ani. Mai exact, lucrul pe care vom pune mâna imediat după 12 noaptea va reprezenta cel mai important plan al vieţii în noul an.

Şi dorinţa de la miezul nopţii reprezintă o altă supersiţie. Aceasta nu trebuie rostită cu voce tare, ci rostită în gând şi neîmpărtăşită cu nimeni. Un alt lucru pe care oamenii nu au voie să îl facă în ajunul Anului Nou este să agaţe calendarul noului an înainte de 12 noaptea deoarece atrage ghinionul asupra locuinţei.

De asemenea, nu trebuie să intrăm în noul an cu datorii sau fără bani în buzunar. În unele zone ale ţării oamenii înceară pe cât posibil să nu strănute întrucât strănutul reprezintă un semn rău.

O altă superstiţie o reprezintă persoana care intră în casă imediat după ora 12.00. există părţi în care se spune că dacă o femeie va intra prima în locuinţa ta vei avea parte de un an nu tocmai bun. De asemenea, se crede că este de prost augur să nu primeşti în casă prima persoană care îţi bate la uşă.

În prima zi din an nu trebuie aruncat nimic din casă, nici măcar gunoiul, pentru a nu se arunca şi norocul.

De 1 ianuarie trebuie să aveţi grijă să nu spargeţi niciun obiect din locuinţă. Sursa citată mai menţionează că începutul este întotdeauna o perioadă de bucurie, astfel că nu ar trebui să plângeţi pe 1 ianuarie. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-03
Citeste si:
Mesaje pentru Sfântul Vasile! SMS-uri, felicitări şi urări de La mulţi ani pentru Sfântul Vasile

TAGURI: superstitie, nu, trebuie, face, 1, ianuarie, an, nou, bun
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


JENY
01 Ian 2016

S-a îndeplinit vreodată superstițiile astea?
Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...