2019-03-19 10:26


Surpriză oferită de Arhiepiscopia Tomisului credincioșilor de BOBOTEAZĂ

 |  14:33
Surpriză oferită de Arhiepiscopia Tomisului credincioșilor de BOBOTEAZĂ

Arhiepiscopia Tomisului pregăteşte de Bobotează, sărbătorită de români pe 6 ianuarie, 150.000 de sticle cu apă sfinţită. Recipientele vor fi împărţite ulterior pe stradă locuitorilor Constanţei. Totodată, la manifestările religioase sunt aşteptaţi peste 10.000 de credincioşi, conform Mediafax. Apa sfinţită urmează să fie îmbuteliată, cu sprijinul a câtorva zeci de angajaţi ai Arhiepiscopiei şi voluntari constănţeni.

”Anul acesta Boboteaza este fără ger (…) şi noi vrem ca această sărbătoare să o pregătim aşa cum se cuvine. Ne-am pregătit cu 150.000 de sticle de agheasmă, acum se etichetează şi, sigur, vineri de dimineaţă, în Ajunul Bobotezei, vom începe slujba imediat după ora cinci dimineaţa, ca la ora 7 să fim în pridvorul Catedralei să sfinţim butoaiele cu agheasmă. Anul acesta am adus, sunt pe drum încă, patru butoaie mai mari decât toate pe care le avem, ca să putem să sfinţim apa pentru o singură dată, pentru tot ce se va îmbutelia. Avem voluntari, care vin să ne ajute, sigur Armata, de asemenea, ne ajută în ziua de Ajun şi în ziua Bobotezei şi Jandarmeria”, a declarat miercuri Înaltpreasfiinţitul Teodosie într-o conferinţă susţinută la sediul administrativ al Arhiepiscopiei Tomisului din Constanţa

De Bobotează, 6 ianuarie, la Catedrala Arhiepiscopală va avea loc Sfânta Liturghie în cinstea Botezului Domnului, oficiată de către ierarhul Tomisului, iar apoi clerul şi credincioşii vor porni într-o amplă procesiune spre Portul Tomis, unde va fi oficiată slujba de sfinţire a apelor. Conform tradiţiei, Înaltpreasfinţitul Teodosie va arunca în apa mării trei cruci, ce simbolizează Arătarea Sfintei Treimi la apa Iordanului, cruci ce vor fi recuperate de tinerii curajoşi. Tot în cadrul slujbei de la Malul Mării, Arhiepiscopul Tomisului va sfinţi apa din budanele de lemn aflate în care trase de boi şi măgari. Aceste care vor pleca apoi în procesiune pe străzile oraşului, pentru a împărţi Agheasma Mare celor ca nu vor reuşi să participe la slujba din Portul Tomis.

”Sigur că şi în anul acesta vom avea tradiţionalul mers cu carele cu butoaiele, care trase de boi şi de măgari, ca să sfinţim şi în ziua Bobotezei apa la malul mării, lângă Cazino. Acolo va fi crucea cu sticlele de agheasmă, pe care le vom duce pe 5 ianuarie, vineri, în Ajunul Bobotezei şi de unde vor primi credincioşii în ziua de Bobotează sticlele cu agheasmă pentru acasă. De asemenea carele cu boi vor duce agheasmă şi prin oraş”, a mai adăugat Arhiepiscopul Tomisului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-01-03

TAGURI: arhiepiscopia tomisului, apa sfiintita, bobotează, credinciosi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...