2017-01-24 15:19


Teatrul Naţional se dezice de Claudiu Bleonţ, care şi-a arătat penisul într-o conferinţă de presă şi sugerează că actorul ar fi „nebun”

 |  16:23
Teatrul Naţional se dezice de Claudiu Bleonţ, care şi-a arătat penisul într-o conferinţă de presă şi sugerează că actorul ar fi „nebun”

Teatrul Naţional Bucureşti (TNB) apreciază că gestul lui Claudiu Bleonţde a-şi da chiloţii jos la o conferinţă de presă, la Arad, contravinestatutului actorului din această instituţie, al cărei comunicat se încheie cuun citat din Shakespeare prin care se sugerează diagnosticul de"nebunie".

"Teatrul Naţional «I. L. Caragiale» sedelimitează de gestul reprobabil al actorului Claudiu Bleonţ din cadrulconferinţei de presă de la Arad, unde se afla în turneul de promovare aspectacolului «Căutându-l pe Shakespeare» prin Richard al III-lea, realizat laTurnu Severin de regizorul Toma Enache. Atitudinea sa contravine Statutuluiactorului în Teatrul Naţional «I. L. Caragiale» şi aduce grave prejudiciiimaginii TNB şi profesiunii de actor", se arată în document.

În finalulcomunicatului, reprezentanţii TNB încearcă să găsească o explicaţie a gestuluiacestui artist apelând la un citat din "Hamlet": "TeatrulNaţional consideră că singura explicaţie plauzibilă a gestului lui ClaudiuBleonţ, actor al extremelor, ar putea fi - în termeni de specialitate teatrală- diagnosticul oferit de către Shakespeare, prin gura lui Polonius: «E chiarnebun şi spun că e nebun,/ Căci nebunia, ce-ar putea să fie,/ La drept vorbind,decât a fi nebun? Să trecem mai departe...» («Hamlet», actul II, scena 2).

Pe 24februarie, Claudiu Bleonţ a susţinut o conferinţă de presă la Teatrul Clasic"Ioan Slavici" din Arad, pentru a promova spectacolul"Căutându-l pe Shakespeare prin Richard al III-lea", iar în timpuldiscuţiilor cu jurnaliştii

Bleonţ afăcut gestul în timp ce povestea despre starea de spirit pe care o are lavârsta actuală, afirmând că nu îi este jenă că "e aşa de mică" şi că"suntem o ţară de farseuri".

"V-amşocat sau am fost sincer?", i-a întrebat Bleonţ pe jurnaliştii care aufost de faţă.

Pe 25februarie, Claudiu Bleonţ a declarat pentru MEDIAFAX că şi-a dat jos chiloţiiîn faţa jurnaliştilor pentru a explica, într-un fel, "în ce constăasumarea lui Richard al III-lea".

"Afost un gest total şi liber, cu care fac şi teatru", a spus el, adăugând"poker all in" (expresie care desemnează parierea întregii sumedisponibile a unui jucător la o singură rundă, n.r.). "Lumea este şocatăde gestul meu şi uită că eu sunt în turneu prin ţară cu «Richard alIII-lea»", a declarat Bleonţ.

Spectacolul"Căutându-l pe Shakespeare prin Richard al III lea" va fi jucat laArad pe 8 martie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-03-03Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image