2019-03-19 08:35


TELEVIZOARELE VIITORULUI. Cum arată cele mai noi modele

 |  19:27
TELEVIZOARELE VIITORULUI. Cum arată cele mai noi modele

Tehnologia a dat din nou lovitura la CES 2017. Ecrane fine ca un afiș în cazul LG sau care vibrează pentru a transmite sunetul în loc de difuzoare la Sony - marii giganți ai electronicii au atras privirile tuturor cu televizoarele lor la CES 2017 din Las Vegas, cel mai mare târg de echipamente electronice din lume.

Grupul sud-coreean LG Electronics a prezentat un televizor cu ecran plat numit "W", un nume pe care David VanderWaal, vicepreședinte însărcinat cu marketingul în SUA, l-a explicat prin referirea la termenii englezi pentru desemnarea unui afiș sau a unei ferestre ("Wallpaper. Window. Wow").

Modelul are o diagonală de 1,65 de metri, dar numai 2,57 milimetri grosime. El a fost conceput pentru a fi fixat pe perete cu magneți de circa 4 mm.

Grupul japonez Sony a prezentat la rândul lui o nouă linie de televizoare pentru care a optat pentru tehnologia ecranului organic de înaltă definiție OLED, până acum un domeniu rezervat LG.

De asemenea, Sony a făcut pariul de a suprima difuzoarele. În loc de acestea, noile televizoare utilizează o tehnologie care permite generarea sunetului făcând să vibreze ecranul. Președintele grupului, Kazuo Hirai, a declarat că este o premieră în domeniu.

Vânzările mondiale de televizoare sunt în scădere, anticipându-se că vor fi achiziționate circa 105 milioane unități în acest an față de 108 milioane în 2016, întrucât din ce în ce mai mulți oameni preferă smartphone-urile, tabletele sau computerele pentru a urmări diverse programe, susține Steve Koenig, un analist al asociației sectoriale CTA, care organizează CES.

Vânzările de ecrane cu înaltă definiție (4K) continuă totuși să crească, iar televizoarele rămân starurile salonului de la Las Vegas.

Sonny a integrat programul Android TV al Google pe televizoarele sale pentru a le face capabile să intre direct pe internet.

Grupul chinez TCL, în puternică creștere și venit la CES cu misiunea de a-și extinde piața, îi are și el pe Google și Android TV printre parteneri. Acesta a prezentat la CES 2017 25 de noi televizoare conectate la internet destinate pieței nord-americane, cărora le-a lăudat imaginea de înaltă definiție și calitatea audio ameliorată.

"Ne aflăm aici astăzi pentru că investim în viitorul tehnologiilor, în special în televizoarele conectate", a spus Ranjit Gopi, un responsabil de marketing al TCL. Potrivit acestuia, grupul chinez intenționează să consacre 7,7 miliarde de dolari ecranelor de televiziune de înaltă calitate și are ambiția de a fabrica televizorul cu ecran curb cel mai subțire din lume.

Samsung a prezentat la rândul lui o serie de aparate inovatoare, mergând de la aparate electrocasnice până la primul ordinator portabil conceput special pentru jocurile video.

El a anunțat însă și îmbunătățiri ale platformei sale pentru televizoare conectate, cu o ofertă care îi vizează în special pe amatorii de sport și cu o nouă aplicație de divertisment.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-08

GALERIE MEDIATAGURI: televizoare, ces 2017, sony, samsung, lg
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...