2018-12-18 23:27


Terra aşteaptă un imens deşeu spaţial

 |  10:45
Terra aşteaptă un imens deşeu spaţial

Vineri, 13 noiembrie, un deşeu spaţial va intra în atmosferă şi va cădea pe Terra, în ocean.

Deşeul spaţial, cu numele WT1190F, are o lungime de doi metri şi o suprafaţă care este cel mai probabil concavă. Revista Nature a publicat deja mai multe ipoteze despre originea acestui obiect, evocând posibilitatea ca deşeul respectiv să fi fost un modul al unei rachete sau un panou spaţial abandonat în timpul unei misiuni lunare recente.

"Este posibil, de asemenea, ca deşeul respectiv să dateze din urmă cu mai multe decenii, poate chiar din epoca misiunilor Apollo. Un obiect care a fost văzut pe orbita Terrei în 2002 a fost identificat în cele din urmă ca fiind un fragment din racheta Saturn V, care i-a lansat în spaţiu pe primii oameni care au păşit pe Lună", afirmă jurnaliştii de la publicaţia citată, scrie Mediafax.

"WT1190F este o «specie» rară. Cercetătorii urmăresc în prezent doar vreo 20 de obiecte artificiale pe orbite îndepărtate", a precizat Gareth Williams, astronom la Minor Planet Center din cadrul Universităţii Cambridge din Statele Unite. "Există probabil tot atât de multe deşeuri spaţiale în jurul sistemului Terra-Lună, însă este imposibil să se determine numărul exact al acestora. Prezenţa perturbatoare a Soarelui şi a Lunii au obligat probabil WT1190F să urmeze o altă traiectorie, care îl va face să se autodistrugă în atmosferă".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-13

GALERIE MEDIA


TAGURI: terra, deseu spatial, ocean, 13 noiembrie, nasa
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...