2018-07-18 19:42


Trusa medicală, indispensabilă în vacanţă

 |  21:00
Trusa medicală, indispensabilă în vacanţă

Pentru siguranţa unui concediu liniştit este nevoie de planificare, mai ales atunci când adulţii sunt însoţiţi de copii. O soluţie pentru a preveni sau a rezolva eventualele probleme cu care se pot confrunta cei mici este trusa medicală de concediu, indispensabilă pentru astfel de călătorii.

Părinţii ar trebui ca înainte de fiecare plecare în vacantă să stabilească, împreună cu medicul pediatru, medicamentele necesare în caz de urgenţă. Acesta ştie cel mai bine istoricul medical al copilului, dozele potrivite şi modalităţile de administrare. Medicii mai avertizează că afecţiunile cel mai des întâlnite de pe perioada vacanţelor sunt răcelile sau stările febrile.

„Noi insistăm asupra acestui mesaj pentru că afecţiunile cel mai des întâlnite în concediu sunt răcelile, iar un studiu făcut de Asociaţia Română a Producătorilor de Medicamente (ARPIM) la începutul acestui an arată că simptomele sau afecţiunile cel mai des tratate fără recomandarea medicului sunt tusea - 57%, febra - 53%, nasul înfundat -51%. Intervenţia corectă în aceste cazuri este esenţială, fiindcă erorile pot determina agravarea sau chiar accidente nedorite”, a declarat Cristian Luţan, director executiv adjunct Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente.

Într-o trusă de medicamente pentru concediu, părinţii ar trebui să includă antitermicele pentru febră, antihistamicele pentru episoadele de alergie sau urticarie şi antivomitivele pentru alimentaţia neadecvată, răul de maşină sau schimbarea mediului.

„Un concediu înseamnă o schimbare de mediu pentru copii. Fiecare dintre ei poate reacţiona diferit la noul program, la schimbările apărute în alimentaţie, la aerul curat de munte sau la excesul de soare de la mare şi de aceea este bine ca părintele să fie prevăzător şi împreună cu medicul pediatru să stabilească o listă de medicamente la care ar putea apela în caz de urgenţă”, a declarat dr. Evelina Moraru, medic pediatru la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Sf. Maria (Iaşi).

Atenţie la cantităţi

Tratamentele sunt eficiente dacă sunt administrate într-o anumită cantitate şi la o anumită frecvenţă, variabile pe care numai medicul le poate stabili, mai ales în cazul copiilor. De aceea, este necesar ca părinţii să aibă dozele de medicament necesare pentru a face faţă unei situaţii de urgenţă.

Măsuri speciale pentru destinaţiile exotice

Pentru părinţii care aleg să călătoarească împreună cu micuţii lor într-o destinaţie exotică, trusa medicală nu este suficientă. Ei ar trebui să discute cu medicul pediatru pentru a vedea dacă sunt necesare anumite vaccinuri sau chiar analize speciale înainte. Cei mici nu pot experimenta experienţe culinare deosebite, iar în cazul în care au rău de maşină sau de avion, nu se vor administra medicamente preventiv decât dacă medicul le recomandă. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-03-02

TAGURI: copii, parinti, medicamente, medic, concediu

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova