2018-05-28 12:53


ULTIMA ORĂ. Casa Regală, în DOLIU: Se afla într-o stare foarte gravă

 |  13:09
ULTIMA ORĂ. Casa Regală, în DOLIU: Se afla într-o stare foarte gravă

Casa Regală este în doliu. Mama principelui Radu, Gabriela Duda, s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani. În ultima lună, aceasta s-a aflat într-o stare foarte gravă, după ce în ultimii trei ani s-a luptat cu un diagnostic necruţător.

„Gabriela Duda ne-a părăsit la miezul nopţii trecute, internată fiind la un spital din Iaşi. Alteţele Lor Regale, ca şi fratele principelui Radu, profesorul asociat doctor Gabriel-Dan Duda, au sosit la Iaşi în primele zile ale lunii curente”.

 

Custodele Coroanei şi principele Radu, alături de fratele şi de familia sa, vor lua parte la înmormântarea Gabrielei Duda în oraşul Bârlad, la Cimitirul Mare. Ziua şi ora ceremoniei vor fi anunţate ulterior.

 

Gabriela Constandache s-a născut pe 6 martie 1938, la Bârlad, fiind unul dintre cei şapte copii ai Mariei Stoica şi ai lui Panait Constandache. A absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi în anul 1961 şi a urmat o carieră medicală. A fost medic de ţară, apoi medic specialist de laborator, cu specialitatea microbiologie. A servit medicina românească timp de mai bine de patru decenii.

 

S-a căsătorit cu profesorul doctor René Duda în anul 1957. Au avut doi fii, pe principele Radu al României, născut pe 7 iunie 1960 la Iaşi, şi pe medicul Gabriel-Dan Duda, profesor asociat la Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii, născut pe 16 iunie 1968, la Iaşi. René Duda a murit în anul 1999.

 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-09-11

TAGURI: casa regala, doliu, stare grava, gabriela duda

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GOGU
11 Sep 2017

Te pomeneste ca acest cabotin/avorton o avea si pretentii de doliu national ....
Random imageUltimele stiriApa Nova