2017-01-22 14:13

SPECIAL


Ultima plajă virgină din ţară devine cartier de vile

 |  17:48
Ultima plajă virgină din ţară devine cartier de vile

Plaja de la Corbu, una dintre ultimele zone virgine ale litoralului românesc, este pe cale să se transforme în cartier de vile. Loturile de teren propuse pentru vânzare, cu suprafeţe de câte 500 de metri pătraţi, costă între 6.000 şi 8.500 de euro. Ce-i drept, pentru un potenţial constructor, aceste loturi au o problemă – terenurile sunt „momentan” în extravilan arabil, deci nu pot servi la ridicarea unei locuinţe.

Dezvoltatorul proiectului spune însă că există planuri pentru trecerea terenurilor extravilane în intravilanul comunei Corbu, conform unui „PUZ în lucru” (PUZ = plan de urbanism zonal), informează greenreport.ro.

În zona Corbu au existat şi loturi cu caracter intravilan, care au fost deja vândute, cu preţuri care au urcat, în funcţie de poziţie, până la 13.000 de euro.

Bleack Sea Residence va avea peste 600 de case

Noul proiect imobiliar, denumit Black Sea Residence şi promovat pe internet drept „Loturi Construibile 500 mp Plaja Corbu, Constanţa”, ar urma să permită ridicarea a peste 600 de case de vacanţă. Amplasamentul acestora este indicat pe internet, pe un site destinat atragerii viitorilor clienţi: „La 10 minute nord de Mamaia se afla cea mai întinsă plajă de pe întreg litoralul românesc, limitată la nord de Rezervaţia Biosferei Deltei Dunarii. Fiind şi singura plajă ramasă neexploatată, aceasta beneficiază de cea mai curată apă datorită curentului Nord – Sud format de Dunăre la ieşirea în mare”.

Certificatul de urbanism nr. 221, emis de Primăria comunei Corbu la data de 20 decembrie 2010, recunoaşte însă o chestiune sensibilă: „Terenul este situat în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării – Zona Economică şi Sit Natura 2000 – parcela A 287/76”.

Autorizaţii pentru case cu două etaje

Dezvoltatorul proiectului promite celor care cumpară terenuri în comuna Corbu că, ulterior, „vom asista fiecare cumpărător în obţinerea autorizaţiilor de construcţie, în funcţie de proiectul fiecăruia, cu respectarea strictă a normelor zonale de urbanism (POT de 30% – amprenta casei de maxim 165 mp şi regim de înălţime de P+2, ceea ce înseamnă o suprafaţă desfăşurată locuibilă de 495 mp)”. Cu alte cuvinte… terenul este extravilan, autorizaţii de construcţie nu există, dar… se rezolvă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-05-06Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image