2018-09-24 14:42


Un fabulos ACTOR francez, câștigător a trei premii OSCAR, s-a stins din viață la 87 de ani

 |  14:14
Un fabulos ACTOR francez, câștigător a trei premii OSCAR, s-a stins din viață la 87 de ani

Unul dintre actorii cei mai populari din Franța a murit în noaptea de duminică spre luni, la vârsta de 87 de ani.

Actorul Jean Rochefort, cel care a jucat în aproape 150 de filme, atât de autor cât și pentru public, fusese spitalizat în luna august într-o clinică din Paris, unde a și decedat.

Libertin cinic în "Que la fete commence" al lui Bertrand Tavernier, el interpretează rolul unui valet englez flegmatic în "Les tribulations d'un chinois en Chine", regizat de Philippe de Broca, sau pe acela al unui tată adulterin în "Un Eléphant ça trompe énormément", al lui Yves Robert. Un alt rol memorabil este cel de prezentator radio solitar în "Tandem", în regia lui Patrice Leconte.

Lunga sa carieră a fost încoronată cu trei premii Cesar, două pentru rolurile sale din "Que la fete commence" (1976) și "Le Crabe-Tambour" (1978) și unul onorific în 1999.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-10-09

TAGURI: jean rochefort, deces, spital, franta, actor
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
09 Oct 2017

Ziceți ceva și de transportul public al capitalei!https://petitieonline.net/petitie/35726152.Semnați,oameni buni!Capitala are nevoie de magistrala 5 integral!Faceți cereri,oameni buni,la Ministerul Transporturilor să transfere Metrorex în subordinea Primăriei Capitalei pentru numele lui Dumnezeu!
Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...