2017-01-19 06:32

SPECIAL


Un tablou de Van Dyck, descoperit într-un muzeu

 |  19:18
Un tablou de Van Dyck, descoperit într-un muzeu

Un tabloudepozitat mai bine de un secol într-un muzeu din Madrid a fost identificatdrept o operă a maestrului flamand din secolul al XVII-lea Antoon van Dyck, aanunţat, joi, cotidianul spaniol El Pais.

Lucrarea"Fecioara şi pruncul", până atunci considerată doar o copie, oprezintă pe Fecioara Maria ţinându-l în braţe pe pruncul Iisus, sub privireaMariei-Magdalena, a regelui David şi a Fiului Rătăcitor din Noul Testament.

Tabloul afost depozitat timp de mai bine de un secol în subsolul Academiei regale dearte frumoase San Fernando din Madrid, care funcţionează în prezent ca muzeu.

În iulie2010, câţiva experţi în restaurare au analizat cu minuţiozitate această picturăcu ajutorul unor pigmenţi şi a razelor X, confirmând faptul că este într-adevărun tablou pictat de Van Dyck.

Tabloul,realizat în jurul anului 1625, făcea parte la origine din colecţia ducelui deMedina de las Torres, viceregele spaniol al oraşului Napoli.

Lamijlocul secolului al XVII-lea, tabloul a fost transportat la MănăstireaEscorial din apropiere de Madrid, reuşind să scape jafurilor efectuate întimpul invaziei napoleoniene din 1808. Ulterior, pictura a fost transferatăAcademiei San Fernando.

AntoonVan Dyck, decedat la vârsta de 42 de ani în anul 1641, şi-a pus semnătura peaproximativ 800 de tablouri. Un autoportret al său,pictat cu câteva luni înainte de a muri, a fost adjudecat pentru suma de 9,5milioane de euro în cadrul unei licitaţii ce a avut loc la Londra în anul 2009.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-07-31Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image