2017-01-24 00:56


UPDATE Sfârşitul lumii, propovăduit în România pe panouri publicitare. Pastorul care a adus isteria în SUA îşi face reclamă şi la noi. Profeţia, întâmpinată cu umor şi petreceri

 |  12:13
UPDATE Sfârşitul lumii, propovăduit în România pe panouri publicitare. Pastorul care a adus isteria în SUA îşi face reclamă şi la noi. Profeţia, întâmpinată cu umor şi petreceri

Mesajele uneiorganizaţii creştine - Family Radio -, care propovăduieşte sfârşitul lumii pe21 mai au apărut pe mai multe panouri publicitare din Capitală, dar şi din ţară. Firma de panotaj implicată în popularizareamesajului apocaliptic spune că nu încalcă nicio prevedere legală. "Aceastăcampanie are ca obiectiv lansarea postului de radio familyradio.com", searată în comunicatul Euromedia & Beta Cons.

Afişelepublicitare însă dau drept sigur sfârşitul lumii, precizând scriptic: că"Biblia îl garantează".Panourile au fost amplasate în Timişoara, dar şi înCapitală, în zona Lujerului şi cartierul Titan. În colţul de jos din dreaptaapare adresa unei paginii web care aparţine organizaţiei Family Radio, condusăde pastorul şi moderatorul radio Harold Camping, în vârstă de 89 de ani.Camping este cel care susţine că a descoperit un sistem matematic cu ajutorulcăruia poate interpreta anumite informaţii criptate din Biblie. După calculelelui, Iisus va coborî pe pământ pentru a doua oară pe 21 mai 2011, ceea ce vaaduce după sine "ziua judecăţii" şi sfârşitul lumii, relatează .

Site-ul mamă al secteilui Camping a fost tradus în 48 de limbi, inclusiv în limba română. Pe variantaautohtonă se găsesc şapte documente care detaliază mesajele organizaţieimisionare creştine precum şi trei înregistrări audio în care un bărbat citeşteo parte a explicaţiilor referitoare la Ziua Judecăţii. Lămuririle, potrivitacestuia, ar trebui "să aibă un impact profund asupra tuturor bărbaţilor,femeilor şi copiilor din lume".Tot pe site sunt precizate şi frecvenţelepe care poate fi recepţionat postul în România, precum şi intervalele orare aletransmisiunilor.

Utilizatorii deTwitter din România comentează pe marginea profeţiei ajunse şi pe panourilepublicitare din România. Astfel, un utilizator - Daniel Alexe - se întreabădacă vom avea parte de o Apocalipsă totală sau parţială, în vreme cejurnalistul Vlad Petreanu scrie că "Sfârşitul lumii vine mâine. Dinnou". Toate comentariile au fost reunite sub hashtag-ul #apocalipticwe,unde pot fi găsite glume şi sfaturi pentru a întâmpina sfârşitul lumii. "Cine-midă 1.000 de lei împrumut până poimâine", întreabă Paul Luca Horga, în timpce un alt utilizator ne recomandă o spovedanie de moment în faţa şefului,căruia am putea să-i spunem ce credem despre el. Blogerul Nihasa (Bogdan Epure)îi compătimeşte pe cei care şi-au irosit banii pe un loc de veci, iar MateiPsatta recomandă o melodie, motivând că "Dacă tot murim, zic să murim custil".

Profeţiacare anunţă sfârşitul lumii sâmbătă, întâmpinată cu umor şi petreceri de cătreamericani

Judecata de Apoi esteaşteptată sâmbătă după-amiază, potrivit unui predicator fundamentalist creştinîn vârstă de aproximativ 90 de ani, iar unii americani se pregătescconştiincios pentru acest lucru, în timp ce mulţi dintre ei o întâmpină cuumor.

Uniidintre ei şi-au abandonat locurile de muncă şi străbat ţarapentru a-i încuraja pe ceilalţi să se pocăiască înainte de a fi prea târziu.

Predicatorul HaroldCamping, în vârstă de 89 de ani, afirmă că bunii creştini vor fi ridicaţi lacer, sâmbătă, începând cu ora locală 18.00. Fenomenul apare în unele texte subdenumirea de "Răpire".

Gregory LeCorps aştiut acest lucru destul de devreme. El a renunţat la locul său de muncădintr-o instituţie medicală şi a plecat, împreună cu soţia şi cei cinci copii,să avertizeze oamenii că ridicarea la cer a celor drepţi este iminentă, susţineThe Journal News, vândut la periferia de nord a oraşului New York.

Cei care nu vor fi înmăsură să treacă prin porţile raiului sâmbătă vor trăi în infern pe pământ pânăla 21 octombrie, când Dumnezeu va sfârşi cu acesta pentru totdeauna, distrugândfiecare fiinţă şi fiecare lucru, afirmă Camping.

LeCorps crede cu tărieîn această profeţie. Alţii sunt mai sceptici, amintind că predicatorul a lansato profeţie similară în urmă cu multă vreme, anunţând sfârşitul lumii pentru1994.

Primarul NewYork-ului, Michael Bloomberg, care este evreu şi, prin urmare nu va merge laceruri, potrivit lui Camping, a promis în cadrul emisiunii sale radiofonice devineri să suspende staţionarea alternativă dacă sfârşitul lumii va venisâmbătă.

Acest regim alternativeste detestat de locuitorii din New York, obligaţi să îşi mute maşinile pentru a permitecurăţarea străzilor.

Un grup de atei aprogramat un picnic într-un parc, sâmbătă după-amiază, contând pe faptul că voravea mult spaţiu la dispoziţie, după ce creştinii vor pleca în paradis.

Barurile au pus afişecu "cinci până la şapte Răpiri", asumându-şi riscul ca cei care credîn aşa ceva să plece fără să plătească, formalitate devenită fără importanţă cucâteva ore înainte de Marele Sfârşit. Amatorii de petreceri au început săorganizeze petreceri-surpriză "Răpirea" în toată ţara,pentru a saluta bucuria celor care vor trebui să plece.

Pe contul de Twitterdedicat acestui eveniment, mesajele se succed cu prea mare rapiditate pentru aputea fi citite. Un sceptic declară, de exemplu, că Dumnezeu nu ar trebui săaleagă o sâmbătă în mijlocul sezonului de cricket.

Pe site-ul de vânzăriCraigslist, mii de persoane necredincioase propun cumpărarea bunurilor celorcare se pregătesc să se ridice la cer, în timp ce un grup de atei afirmă că avândut sute de contracte promiţând să se ocupe de animalele domestice ale celorcare vor pleca.

Din ce în ce mai multepersoane intenţionau pe Twitter să se amuze lăsând pe trotuare sau peluze hainevechi şi încălţăminte pentru a sugera o ridicare la cer a propietarului lor.Altele îşi anunţau intenţia de a se deda jafurilor, un bărbat declarând peTwitter că va începe cu Apple.

Camping a calculatmomentul exact al Înălţării plecând de la Potop, cu 4990 de ani înainte denaşterea lui Iisus, adăugând mai întâi 7000 de ani pentru că în Biblie"Dumnezeu ne aminteşte că o zi este ca o mie de ani" şi apoi scăzândun an din cauza diferenţei de calendar dintre Vechiul şi Noul Testament. El aajuns astfel la anul 2011, potrivit site-ului de Internet Family Radio al luiCamping.

Profetul propunefurnizarea altor "dovezi uimitoare" care confirmă data de 21 mai dacăi se trimite un plic timbrat. Dar cum poşta americană nu funcţionează în general sâmbăta,răspunsul riscă să ajungă după sfârşitul lumii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-01-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image