2019-01-22 04:21


Urmează PRO TV? Central Media Enterprises a anunțat vânzarea TELEVIZIUNILOR pe care le are în Croația și Slovenia

 |  13:49
Urmează PRO TV? Central Media Enterprises a anunțat vânzarea TELEVIZIUNILOR pe care le are în Croația și Slovenia

Central Media Enterprises (CME), compania mamă a Pro TV, vinde operaţiunile din Croaţia şi Slovenia companiei Slovenia Broadband, parte a United Group, pentru 230 milioane de euro, transmite Reuters, preluată de News.ro.

CME anticipează că vânzarea va fi finalizată până la sfârşitul acestui an, iar suma obţinută în urma tranzacţiei va fi folosită petru rambursarea unui împrumut de 250,8 milioane de euro scadent în 2018, a anunţat luni compania.

”Această tranzacţie scoate în evidenţă atractivitatea bradcasterilor din regiune. De asemenea, ne apropie semnificativ de obiectivul nostru pe termen lung de a crea un profil mai corect al operaţiunilor noastre”, afirmă într-un comunicat directorul general al CME, Michael Del Nin.

CME este activă pe şase pieţe est-europene, cele mai mari surse de profit fiind operaţiunile din Cehia şi România.

CME deţine în România posturile Pro TV, PRO TV Internaţional, Acasă, Acasă Gold, PRO Cinema, Sport.ro şi MTV România, precum şi mai multe site-uri. Totodată, în operaţiunile de pe piaţa românească sunt incluse şi posturile din Republica Moldova, respectiv PRO TV Chişinău şi Acasă în Moldova.

CME este înregistrată în Bermude şi listată la bursa NASDAQ din New York şi la Bursa de Valori de la Praga. Grupul a fost înfiinţat de omul de afaceri american Ronald Lauder 1994. CME are operaţiuni în România, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Slovacia şi Slovenia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-10

TAGURI: cme, central media enterprises, pro tv, pop tv, nova tv, croatia, slovenia, vanzare, televiziuni
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...