2017-01-21 19:36

SPECIAL


Vacanţe în destinaţii însorite. GALERIE FOTO!

 |  21:00
Vacanţe în destinaţii însorite. GALERIE FOTO!

Claudia Schiffer, Michael Douglas, Regele Juan Carlos al Spaniei sunt doar câteva dintre celebrităţile alături de care vă puteţi petrece sejurul în insula Mallorca. În Bodrum vin şeicii Arabiei şi petrecerile nu mai contenesc, iar în Israel veţi avea parte de tratamente naturiste.

Spa şi wellness la Marea Moartă

Nimic nu detronează atracţiile Israelului, într-o zi puteţi coborî de pe piscurile înzăpezite ale Muntelui Hermon în deşert şi apoi în Marea Moartă; veţi trece prin oraşe biblice, prin pieţele colorate şi prin metropolele zgomotoase. Nu există loc în lume ca Tel Aviv – o combinaţie de gusturi urbane. Numit de geografi „oraşul lumii“, acest tărâm oferă muzee, teatre şi dans, restaurante fine cu bucătării din întreaga lume, chiar şi antichităţi, iar Jaffa - sora sa mai mare, are şi galerii din belşug. Excelează şi la capitolul plaje - nisipul fin din Ashkelon este scăldat de valurile care vin din Delta Nilului, în timp ce în nord golfurile stâncoase şi romantice sunt presărate cu flori. Alegeţi un tur de frumuseţe! Trebuie doar să vă acoperiţi corpul cu nămol terapeutic natural şi să plutiţi în Marea Moartă bogată în sare, în mijlocul peisajului spectaculos, flancat de dealurile din Ierusalim la Est şi de munţi în Vest. Arborii de balsam care cresc pe mal sunt folosiţi pentru producerea cosmeticelor şi a parfumurilor, fiind apreciaţi încă din cele mai vechi timpuri; prin urmare, Marc Antoniu a cucerit Marea Moartă pentru a-i oferi Cleopatrei aceste tratamente naturale. Facilităţile spa sunt numeroase: climat plăcut, apă sărată bogată în minerale, izvoare termominerale. În Eilat vizitaţi Rezervaţia Naturală Coral Beach pentru a explora o parte mică, dar fascinantă, a Mării Roşii, cu recife şi peştişori exotici. Veţi găsi aici şi o plajă cu umbreluţe, iar nisipul este granulat, de culoare bej sau alb. În staţiune se află şi Coral World Underwater – un complex fascinant cu două observatoare subacvatice aflate lângă un recif pitoresc numit Grădinile Japoneze.

Mallorca din poveştile lui Chopin

În 1838, compozitorul polonez Fryderyk Chopin a sosit pe insula spaniolă Mallorca cu speranţa unui interludiu exotic, numai bun pentru relaxare şi pentru creaţie. Era însoţit de iubita lui, autoarea franceză George Sand. La fel ca noi, au vrut să schimbe cerul gri cu locuri pline de căldură, dragoste şi inspiraţie. „Soare toată ziua şi toată lumea în haine de vară“, aşa descria voios Chopin acest colţişor de rai pe 19 noiembrie. „Un cer turcoaz, marea întocmai ca pietrele preţioase lapis lazuli, munţii ca smaraldul, aerul curat“. După ce au colindat insula, s-au retras la Mănăstirea Cartusiana din satul Valdemossa, pe care merită să o includeţi în itinerariu alături de capitala Palma de Mallorca - o combinaţie de exotism mediteraneean şi o porţie bună de cultură. Oraşul vechi - dominat de catedrala gotică magnifică, La Seu - rămâne un loc unde tot timpul mai e ceva nedescoperit. În spatele mării, străzile pietruite duc spre pieţe liniştite şi palate renascentiste care se combină perfect cu mozaicurile catalane Art Nouveau. Palma are şi unele buticuri minunate, galerii şi Fundaţia Miró, un must-see pentru iubitorii de artă, o incursiune prin atelierul pictorului. Chiar dacă cluburile de noapte sunt foarte animate, este posibil să petreceţi câteva zile aici fără karaoke sau mic dejun englezesc, ci cu biscuiţi graham, brioşe, suc şi cafea. Dimineaţa exploraţi Băile Arabe, hamamele din trecutul maur al Palmei, situate într-o grădină liniştită. Luaţi prânzul la restaurantul C’an Carlos, unde au cel mai bun orez cu iepure şi carne de pui sau la cafeneaua Es Baluard pentru vederi spre port şi o delicioasă tortilla de patatas (omleta spaniolă). Cumpăraţi pentru acasă celebrele sandale avarques, rezistente la uzură şi foarte comode, iar pe seară, merită să vă retrageţi la Taberna del Caracol, cu atmosferă catalană unde se serveşte tapas gustoase. Savuraţi apoi cocktailuri printre statuile clasice şi piramidele cu fructe şi flori la barul Abaco.

Bodrum – St. Tropez-ul Turciei

V-aţi imaginat vreodată în rolul unui explorator ca Livingstone, Stanley sau Căpitanul Cook? Epoca marilor descoperiri a trecut, dar bucuria de a explora zone necunoscute încă persistă. În Bodrum există mici tărâmuri care aşteaptă nerăbdătoare să fie descoperite. Vizitaţi Muzeul Subacvatic de la Palatul Sf. Petru (construit de Cavalerii Ordinului Sf. Ioan), unul dintre monumentele cele mai bine conservate ale lumii şi faceţi o oprire la morile de vânt aflate pe dealul dintre Bodrum şi Gumbet. De aici veţi vedea frumoasa insulă Kos şi veţi savura cafea şi băuturi răcoritoare, toate gratuite la cafenea. Minibusul Dolmus vă conduce în portul Gümüşlük, de unde veţi ajunge numaidecât în Insula Iepurelui, un ţinut mic, renumit, evident pentru iepuri vii, pentru plaje cu restaurante pescăreşti şi localnici prietenoşi. Pentru distracţie alegeţi Dedeman Aqua Park, preferatul întregii familii, cu celebrul Râu Leneş, patru tobogane buclucaşe şi răsuciri la 360°,  în Kamikaze Tube. Golful Bardakci, cel mai apropiat de Bodrum, este cunoscut în miturile antice ca fiind locul în care nimfa Salmacis s-a îndrăgostit de fiul Zeului Hermes şi al zeiţei Afrodita şi a cerut zeilor să le unească trupurile pentru totdeauna, dând sens termenului „hermafrodit”. Izvorul unde s-a scăldat nimfa se varsă în mare şi apa e cea mai cool în zilele toride. Pentru a simţi gustul local, alegeţi satul Yalikavak, St. Tropez-ul din nordul Bodrumului, renumit pentru plajele nisipoase, deloc aglomerate, cu restaurante care vă satisfac toate capriciile culinare. Este unul dintre cele mai verzi locaţii din peninsulă, cu o briză tare plăcută, cu mori de vânt şi poieniţe pentru picnic.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-06-03

Mai multe imagini:
Vacanţe în destinaţii însorite. GALERIE FOTO!
zoom
Vacanţe în destinaţii însorite. GALERIE FOTO!
zoom
Vacanţe în destinaţii însorite. GALERIE FOTO!
zoom

Vacanţe în destinaţii însorite. GALERIE FOTO!
zoom
Vacanţe în destinaţii însorite. GALERIE FOTO!
zoom
Vacanţe în destinaţii însorite. GALERIE FOTO!
zoom

Vacanţe în destinaţii însorite. GALERIE FOTO!
zoom
Vacanţe în destinaţii însorite. GALERIE FOTO!
zoom
Vacanţe în destinaţii însorite. GALERIE FOTO!
zoom


TAGURI: vacante, destinatii insorite, malloca, marea moarta, spaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image