2018-12-19 05:35


Vaccinul pentru Parkinson, în teste

 |  16:53
Vaccinul pentru Parkinson, în teste

Vaccinul împotriva bolii Parkinson, care poartă numele de PD01A, a intrat deja în prima fază a studiului clinic. El a fost lansat într-o clinică privată din Viena. Vaccinul va fi testat 12 luni pe 32 de pacienţi într-o clinică privată din Viena, care se numeşte Confraternität. Acest vaccin este o premieră mondială, având ca scop distrugerea proteinei alpha-synucleina, care deţine rolul-cheie în evoluţia şi declanşarea bolii Parkinson. Vaccinul respectiv va ajuta sistemul imunitar la producţia de anticorpi necesari distrugerii acestei proteine.

"Prin acest vaccin se foloseşte în premieră imunoterapia în tratamentul bolii Parkinson", a afirmat preşedintele societăţii Affiris, Walter Schmidt. Vaccinul oferă în premieră un tratament ce se concentrează nu numai pe ameliorarea simptomelor, ci şi pe cauzele bolii Parkinson. Studiul se va încheia la sfârşitul anului 2013.

Ce înseamnă această boală

Boala Parkinson poate afecta capacitatea unei persoane de a-şi controla mişcările corpului. Anumite celule nervoase de la nivelul creierului produc, în mod normal, o substanţă chimică numită dopamină. Dopamina este un mediator chimic sau un neurotransmiţător, prin intermediul căruia celulele nervoase controlează mişcările corpului. În boala Parkinson, aceste celule nervoase, ce produc dopamina, se distrug ducând la niveluri scăzute ale acesteia. Când se întâmplă acest lucru pot apărea probleme în mişcările corpului. Afecţiunea evoluează lent şi uneori poate trece neobservată de familie, de prieteni şi chiar de persoana în cauză. Un număr mic de persoane dezvoltă simptomele doar pe o singură parte a corpului, acestea neprogresând şi pe cealaltă parte.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-08-18

TAGURI: Parkinson, Viena, test, vaccin, studiu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...