2019-03-25 12:34


Valea Screzii, „orăşelul” copiilor nedoriţi

 |  21:00

După liberalizarea avorturilor, din 1990 şi până azi, milioane de românce au apelat la medici pentru întreruperi de sarcină, din motive de sărăcie sau pentru că bebeluşul a venit …„când nu trebuie”. Unul dintre românii care s-a luptat din răsputeri să oprească acest măcel este părintele Nicolae Tănase din Valea Plopului. El se ducea prin spitale şi le convingea pe mame să nu-şi ucidă pruncii, promiţându-le că îi va îngriji cum se cuvine.

„Aşa vor înţelege cât e de grav să ucidă un pruncuşor”

Dar părintele era unul singur şi nu putea să oprească toate femeile care doreau să scape de copii „la cerere”, prin chiuretaj. În memoria celor omorâţi, preotul a construit o biserică, singura din lume ridicată pentru sufletele pruncilor avortaţi.

Când ne apropiem de Valea Screzii, apare, mândră, în zare, pe o coamă de deal. Deşi mică (3,5m/6m), se vede foarte bine, datorită pereţilor ei de un alb strălucitor, a acoperişului de tablă. Forma ei este de navă, cu o singură absidă foarte mică, corespunzătoare altarului şi care încadrează Sfânta Masă.Biserica este ctitorită de familia Liviu şi Florentina Constantin, pentru pomenirea fiului lor Mircea-Dan, mort în urma căzăturii de pe un bloc. Tot aici se pomenesc toţi cei care au murit de „năpraznă”, fără a putea să se pregătească pentru marea trecere. Ca să-i conştientizeze pe oameni despre grozăvia uciderii de prunci, părintele Tănase vrea să pună în pământ, de jur-împrejurul bisericii, lespezi de mormânt, sau chiar sicriaşe pentru acei bieţi micuţi lipsiţi de lumina botezului şi a vieţii. „Poate aşa vor înţelege cât e de cumplit să ucidă un pruncuşor cât un deget, şi fără apărare!”, a mai spus preotul.

Unele mame se întorc după copii

Dealul din localitatea Valea Screzii, numită de unii şi „orăşelul îngerilor”, este înconjurat de mai multe case cu etaj, care aparţin Asociaţiei Pro Vita. Aici trăiesc 250 de suflete, copii şi tineri scoşi din canalele Bucureştiului, orfani sau cu părinţi extrem de săraci. Dintre aceştia, jumătate sunt salvaţi de la moarte prin chiuretaj, de mărinimosul preot Tănase. Paul, Ana, Alexandru, Adam, Gică, Iliuţă, Nicu, Vasilică, Gheorghiţă, Rafael sau Minodora se joacă fericiţi. Au între doi şi 10 ani şi sunt convinşi că părintele e tatăl lor. Nu-ţi vine să crezi că micuţii, care ştiu poezii, cântece şi rugăciuni, ar fi fost morţi demult, dacă preotul nu ar fi reuşit să le convingă pe mamele lor să renunţe la chiuretaj. Unele s-au întors în „orăşelul îngerilor”, ca să-şi vadă copiii. Au plâns, i-au strâns la piept, i-au mulţumit părintelui pentru că a avut grijă de ei şi i-au luat, apoi, acasă. Altele, mai câinoase, n-au mai dat niciodată pe acolo. Şi-au făcut alte familii, sunt cucoane, şi au uitat că un suflet de om, carne din carnea lor, aşteaptă la gard să vină…mama.

„Îndrăzniţi! Căci Eu am biruit lumea!”

De-a lungul anilor, preotul Tănase acolindat oraşele ţării şi a intrat în clinicile de obstetrică-ginecologie unde, cu lacrimi în ochi, le implora pe tinerele care se pregăteau să intre la chiuretaj, să se răzgândească. Unele îl ascultau şi îl urmau, altele nu. „E foarte greu să convingi o fătucă de 16 ani să renunţe la uciderea pruncului din pântec, spune părintele Tănase. Când intram într-o clinică unde se făceau chiuretaje, asistentele şi doctorii se luau cu mâinile de păr. Ziceau: iar a venit nebunu’ ăla, de ne alungă clientele! Mie nu-mi păsa, nu mi-era frică de nimic, mă duceam direct la fete şi le vorbeam. Căci Mântuitorul nostru, Iisus Hristos, a spus: Îndrăzniţi! Căci Eu am biruit lumea! Multe fete nu înţelegeau, nu conştientizau că în ele bate o inimioară, că se dezvoltă un pui de om. Motivau că n-au cu ce-l creşte, că nu-l vor părinţii sau că sunt încă la şcoală. Eu le ziceam atunci aşa: veniţi la mine în tabără până naşteţi, apoi mi-i daţi mie şi voi, duceţi-vă cu Dumnezeu la şcoală, la facultate, maturizaţi-vă, dar nu-i omorâţi! Atunci când reuşesc să salvez 3 prunci din 10, mă simt fericit, dar şi trist, neputincios, pentru cei 7, pe care nu i-am putut ajuta. Toţi acei copii ucişi prin chiuretaj ar fi reprezentat acum o bună parte a populaţiei ţării, cu visurile, idealurile şi talentele lor…”


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-03-08

Mai multe imagini:
Valea Screzii, „orăşelul” copiilor nedoriţi
zoom
Valea Screzii, „orăşelul” copiilor nedoriţi
zoom
Valea Screzii, „orăşelul” copiilor nedoriţi
zoom

Valea Screzii, „orăşelul” copiilor nedoriţi
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...