2017-01-19 13:00

SPECIAL


Valentine's day în locuri de poveste. GALERIE FOTO!

 |  21:00
Valentine's day în locuri de poveste. GALERIE FOTO!

Ce au în comun Limassol, Verona, Veneţia şi Roma? Oraşele europene au pregătit o mulţime de cadouri dulci pentru perechile de îndrăgostiţi. Străduţe şi sate somnoroase, camere cu fructe şi flori, căpşuni cu ciocolată, relaxare la spa, toate vă ademenesc.

Dintre zecile de insule ale planetei, în a căror atmosferă pluteşte romantismul, Cipru îşi merită, cu siguranţă, denumirea de Insula iubirii, doar aici a fost sălaşul Afroditei - zeiţa dragostei şi a frumuseţii. Alegeţi să luaţi cina la Sanctuary Bar,  într-un decor de vis creat de Munţii Troodos, de luminile seducătoare şi de muzica lină sau bucuraţi-vă de micul dejun cu produse proaspete locale. Puteţi alege între micul dejun tradiţional englezesc şi gustările light cu cereale, peşte şi fructe servite în grădina retrasă de la piscină sau pe terasa care oferă vederi panoramice spre munţi. Dacă doriţi să exploraţi insula, bucătarul vă pregăteşte chiar şi un coş cu bunătăţi pentru picnic. Toate aceste minuni se află la 9 km de oraşul Limassol, în satul de munte Eptagonia care vă va fermeca cu frumoasele case de piatră construite tradiţional, multe dintre ele datând din secolul al XIX-lea. Porniţi la plimbare de-a lungul aleilor înguste şi veţi descoperi livezile parfumate cu pomi fructiferi şi plantaţiile de măslini, într-un decor romantic, departe de agitaţia oraşului. Dacă aveţi gânduri mai serioase, atunci puteţi spune Da! chiar pe frumoasa întindere de nisip din faţa Hotelului Amathus Beach sau în portul privat din staţiunea Limassol. Gazdele au pregătit deja pachetele de nuntă, care includ şampanie şi căpşuni în ciocolată, baie romantică în doi la Spa&Welness Centre, mic dejun american cu şampanie, coş cu fructe şi flori albe în cameră, cină la lumina lumânărilor şi tort.

Declaraţie la balconul Julietei

Verona este renumită pentru casa şi balconul care, se spune că au aparţinut Julietei din povestea lui Shakespeare. Romanticii pot să viziteze casa frumoasei eroine şi să atingă sânii statuii de bronz pentru noroc în dragoste, iar la final merită să ia cel mai frumos suvenir de aici: o fotografie la balcon. Un alt moment romantic este participarea la spectacolele de operă de la Arena Romană, cu o tradiţie de peste 2000 de ani. Bucuraţi-vă de o plimbare cu trăsura de-a lungul râului Adige şi alegeţi relaxarea într-o cafenea în aer liber. Dacă sunteţi creativi, merită să vă înscrieţi în ziua de 14 februarie la un concurs, unde va fi premiată cea mai romantică scrisoare de dragoste. Ghidul vă poate conduce către restaurante cochete pentru o cină romantică la lumina lumânărilor şi vă orientează spre expoziţii şi evenimente unde se citesc poezii de dragoste sau către concerte de muzică clasică ori spectacole de salsa. Dimineaţa exploraţi pe îndelete Piazza delle Erbe, care se deschide în toată splendoarea, fiind ocupată de negustorii de suveniruri, fructe şi legume. Păstrează încă semnele civilizaţiei romane, iar de jur-împrejur pot fi admirate superbe construcţii medievale, clădiri unice care poartă şi astăzi însemnele familiilor înstărite care le-au ridicat cu secole în urmă, în vreme ce la parterul lor puteţi savura o pizza sau un cappuccino sub soare.

Noroc la Puntea Suspinelor

Secretul unei escpade romantice de succes în Veneţia este de a vă pierde prin oraş. Lăsaţi în urmă mulţimile din Piaţa San Marco şi de pe Podul Rialto şi rătăciţi departe, de-a lungul canalelor liniştite şi prin pieţele somnolente şi faceţi scurte opriri în biserici şi în pivniţele cu vin.

De Ziua îndrăgostiţilor în Oraşul îndrăgostiţilor, visul se transformă în realitate, vă bucuraţi de o plimbare romantică cu gondola, în timp ce cântecele gondolierilor răsună sub clar de lună şi licărul lumânărilor se oglindeşte în apă. Legenda spune că dacă treci cu gondola pe sub Puntea Suspinelor şi îţi săruţi persoana iubită vei avea parte de dragoste eternă. Espresso-ul de dimineaţă şi vinul roşu de seara fac parte dintr-un ritual al dragostei pe care îl emană acest oraş. Dacă vă surâde o plimbare pe jos atunci aceasta trebuie combinată cu relaxarea la o cafea şi explorarea magazinelor de suveniruri cu măşti absolut senzaţionale şi obiecte din sticlă de murano.

La Dolce Vita în Roma

Pentru un sărut memorabil, cea mai bună alegere este Fontana di Trevi, locul unde a fost filmată o scenă de dragoste celebră, în filmul „La Dolce Vita”, a lui Federico Fellini. Apoi merită admirată priveliştea de pe dealul Gianicolo, aflat deasupra zonei pitoreşti medievale Trastevere. Veţi vedea Pantheonul, Monumentul lui Vittorio Emanuele din Piaţa Veneţia. Dacă vă plimbaţi mai departe, veţi descoperi scările liniştite ale amfiteatrului Quercia Tasso, numai bune pentru relaxare. O plimbare pe Via Sacra (principala stradă a vechii Rome) sau un tur pe apele Tibrului vă deschid drumul spre bijuteriile Romei, singura condiţie fiind să mergeţi noaptea pentru că atmosfera este romantică. Hotelurile vă întâmpină cu cu stil şi eleganţă, îmbinate cu atenţia gazdelor pentru fiecare detaliu. Momentele plăcute nu întârzie să apară, în cameră veţi descoperi o sticlă de şampanie oferită din partea casei, un coş cu fructe proaspete de sezon şi un buchet de flori. Micul dejun, servit cu şampanie şi căpşuni proaspete, va fi unul dintre momentele dulci ale vacanţei.

Pachet romantic cu surprize

Un minisejur în Limassol costă de la 255 euro/persoană, pentru trei nopţi cazare cu demipensiune la Hotel Amathus Beach de 5*, o baie romantică la spa şi wellness, cină romantică pe 14 februarie, un pahar de şampanie după cină, cadou-surpriză oferit doamnelor, asistenţă turistică locală. Biletul de avion, de la 150 euro/persoană. Găsiţi oferta la agenţia Prestige Tours, www.prestige.ro, tel. 021.319.77.94.

Gelato sau şerbet?

Pentru momente dulci în doi alegeţi Boutique de Gelato din Veneţia, magazinul preferat al localnicilor care stau la cozi interminabile pentru cea mai bună îngheţată. La mare căutare este şi Gelateria-Sorbetteria unde Carlo Pistacchi face delicii cu ingrediente naturale cum ar fi: iaurt, alune, petale de trandafir, anghinare, sparanghel sau ghimbir. Dacă sunteţi în Piaţa Campo Santa Margherita merită să vă opriţi la Gelateria Il Doge pentru o cupă de granită (un fel de şerbet), îngheţată cu straciatella şi Crema de Doge cu portocale. Un minisejur la Hotel Santa Maria 4* costă de la 423 euro/cameră dublă, pentru trei nopţi cazare cu mic dejun. Pentru biletul de avion veţi plăti de la 160 euro/persoană. Europa Travel,www.europatravel.ro, tel. 021.311.55.20.

Bunătăţi ca în Alpi

Spre deosebire de Veneţia - vecina sa mai conservatoare, Verona, are o scenă de noapte animată de concerte, festivaluri de teatru şi mult vin. Dacă ajungeţi înainte de prânz la Café Filippini puteţi savura celebra cafea coretto cu grappa (coniac din struguri), iar la asfinţit alegeţi celebrul cocktail Filippini - un mixt de vermut, gin, lămâie şi gheaţă. La Trattoria Caprini, veţi gusta paste delicioase, pregătite după reţete vechi, ca în casă. Bucătăria veroneză vine din Alpi, felurile de mâncare faimoase sunt „peperita”, carne de vită fiartă cu un sos de brânză piperată, „pastisada Caval”, tocană din carne de cal şi  „paparele”, pastele făcute în casă cu mazăre şi fasole. Un city break în Verona costă de la 350 euro/persoană, pentru transport cu avionul, trei nopţi cazare cu mic dejun la Hotel Leopardi de 4*. Detalii pe www.besttourism.ro, tel. 031.226.33.25.

Tentaţii dulci

Ciocolata este una dintre indulgenţele păcătoase ale Romei, iar cea mai inspirată alegere este Cioccolata e Vino – o ispită dublă – magazin şi bar unde veţi savura ciocolată caldă şi dulciuri făcute manual. Nu rataţi Da leccarsi i baffi pentru cireşe umplute şi glazurate cu ciocolată! Veţi plăti de la 606 euro/persoană pentru transport cu avionul, taxe de aeroport, patru nopţi cazare cu mic dejun la hotel de 3*. Christian Tour, www.christiantour.ro, tel. 021.369.98.35.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-01-26

Mai multe imagini:
Valentine's day în locuri de poveste. GALERIE FOTO!
zoom
Valentine's day în locuri de poveste. GALERIE FOTO!
zoom
Valentine's day în locuri de poveste. GALERIE FOTO!
zoom

Valentine's day în locuri de poveste. GALERIE FOTO!
zoom
Valentine's day în locuri de poveste. GALERIE FOTO!
zoom
Valentine's day în locuri de poveste. GALERIE FOTO!
zoom

Valentine's day în locuri de poveste. GALERIE FOTO!
zoom
Valentine's day în locuri de poveste. GALERIE FOTO!
zoom
Valentine's day în locuri de poveste. GALERIE FOTO!
zoom


TAGURI: valentine's day, poveste, locuri, venetia, roma, limassol, veronaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image