2018-12-16 10:27


VATICANUL explică cum trebuie alese pâinea și vinul pentru SFÂNTA ÎMPĂRTĂȘANIE

 |  12:48
VATICANUL explică cum trebuie alese pâinea și vinul pentru SFÂNTA ÎMPĂRTĂȘANIE

Vaticanul a reiterat, într-o scrisoare către episcopi, normele în vigoare pentru a alege pâinea și vinul pentru sfânta împărtășanie, pronunțându-se împotriva azimei complet fără gluten, dar validând organismele modificate genetic (OMG), informează Agerpres.

După ce o lungă perioadă de timp preoții procurau vinul și azima (prescura) de la comunitățile religioase, ''astăzi acestea se vând în supermarketuri, în alte magazine și pe internet'', relevă această scrisoare a cardinalului Robert Sarah, ''ministrul'' cultelor și sacramentelor.

Prin urmare, el a cerut episcopilor să se asigure de o ''respectare absolută'' a normelor canonice din partea producătorilor.

Pentru catolici, pâinea și vinul devin trupul și sângele lui Hristos în timpul oficierii mesei, dar această preschimbare a pâinii și vinului nu este valabilă decât cu produse conforme, scrie AFP.

Pâinea trebuie să fie nedospită (fără drojdie) și din grâu curat, fabricată de persoane competente și integre. O altă cereală nu este tolerată decât în proporții foarte mici, în timp ce adăugarea de alte produse cum ar fi fructe, zahăr sau miere constituie ''un abuz grav''.

Vinul trebuie să provină numai din struguri și preoții sunt invitați să-l păstreze bine pentru a nu se acri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-09

TAGURI: vatican, impatasanie, sfanta, paine, vin
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...