2019-01-23 07:26


Vehiculul spațial rusesc Progress M-27M s-a dezintegrat deasupra Oceanului Pacific

 |  11:45
Vehiculul spațial rusesc Progress M-27M s-a dezintegrat deasupra Oceanului Pacific

Autoritățile ruse au dezvăluit că vehiculul spațial Progress M-27M s-a distrus la reintrarea în atmosfera Pământului. Scăpat de sub control în urmă cu o săptămână, el urma să aducă provizii pentru astronauții de pe Stația Spațială Internațională (ISS).

Agenția spațială rusă Roscosmos a anunțat vineri dezintegrarea vehiculului spațial Progress M-27M, scăpat de sub controlul operatorilor de trafic în urmă cu o săptămână. „Vehiculul Progress M-27M a încetat să mai existe la 05.05, ora Moscovei, pe 8 mai 2015. Intrarea sa în atmosferă s-a făcut (...) deasupra părţii centrale a Oceanului Pacific”, se arată într-un comunicat de presă al agenției.  Lansat cu ajutorul unei rachete Soyuz, el urma să aprovizioneze pe 28 aprilie Stația Spațială Internațională (ISS).

Aleksandr Ivanov, vicepreședintele Roscosmos, a precizat că o comisie de anchetă urmează să identifice cauzele care au dus la eșecul misiunii. Presa rusă scrie că următoare misiuni spațială, programată să decoleze de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan, a fost amânată cu două săptămâni din cauza problemelor tehnice întâmpinate de vehiculul Progress M-27M.

Echipajul de pe Stația Spațială Internațională (americanii Terry Virts şi Scott Kelly, ruşii Anton Şkaplerov, Ghenadi Padalka şi Mihail Kornienko şi italianca Samantha Cristoforetti) nu este pus în pericol de eșecul misiunii, având la dispoziție rezerve de hrană și oxigen pentru mai multe luni.  Potrivit Mediafax, SUA ar putea lansa cel mai devreme pe 19 iunie o capsulă spațială Dragon pentru a aproviziona ISS.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-08

TAGURI: vehiculul, spațial, progress, roscosmos, baikonur, kazahstan, iss, spația, spațială, internațională
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...