2017-01-24 17:08


Viaţa sau ţigara?

 |  17:22
Viaţa sau ţigara?

Unii oameni încearcă din răsputeri să renunţe la fumat prin metode care nu prea se dovedesc a fi eficiente: mestecă o gumă specială, până li se înmoaie fălcile, sug bomboane mentolate, fac psihoterapie, acupunctură, hipnoză sau îşi lipesc pe piele plasturi cu nicotină. Puţini sunt aceia care s-au lăsat din propria voinţă, strângînd din dinţi atunci când li se făcea poftă de tutun. Alexandru Mateescu din Bucureşti a fumat 20 de ani şi a încercat toate metodele posibile ca să se lase. Nici una nu l-a ajutat. Atunci s-a decis să creeze chiar el un medicament din plante.

„Imaginea tatălui meu m-a urmărit multă vreme”

Bărbatul a brevetat, împreună cu soţia lui, Ioana, o invenţie care poate alunga dependenţa de „iarba dracului”. După zeci de ani de studii intense asupra plantelor, a reuşit să obţină un extract vegetal, cu ajutorul căruia fumătorii cei mai înrăiţi pot renunţa la acest obicei nesănătos. Invenţia este brevetată, înregistrată la OSIM şi poartă avizul Ministerului Sănătăţii pentru fabricare şi folosire. Produsul „Mai” se prezintă sub forma unor picături, care pot substitui nevoia de nicotină a organismului. Acesta se numeşte astfel, pentru că plantele din compoziţia lui înfloresc în luna mai. Compoziţia este în totalitate naturală, fiind vorba despre un extract de plante. Licoarea antifumat a obţinut rezultate pozitive la testele de toxicitate şi cele medicale.

Viaţa sau ţigara?
zoom

De unde toată această luptă împotriva acestui viciu? Tatăl lui Alexandru Mateescu a avut cancer pulmonar, din cauza fumatului, şi a murit. Chiar şi în ultimele clipe ale vieţii, când abia mai putea respira, ducea mâna la buze, instinctiv, ca şi când ar fi ţinut între degete, ţigara. „Imaginea tatălui meu m-a urmărit multă vreme, mărturiseşte inventatorul. Am păstrat ultimele lui pachete de ţigări, Amiral şi Dacia. Le ţin în bibliotecă şi acum. Cercetările mele de-a lungul anilor pentru realizarea unui medicament împotriva fumatului, munca pe care am depus-o în fiecare zi, îşi au originea în această amintire. Am vrut să ajut oamenii să se lase de fumat, am vrut să nu mai moară!” În cele din urmă a reuşit. Rezultatele muncii sale sunt confirmate de sute de foşti fumători care au renunţat la ţigară datorită medicamentului natural, marca Mateescu. „Am pornit de la ideea că omul nu poate să renunţe la fumat fără să compenseze nevoia de drog (nicotina) şi am înlocuit această substanţă cu altele, extrase din plante. Suplinesc lipsa nicotinei din sânge şi, în felul acesta, fumătorul nu suferă nici un traumatism psihic generat de abstinenţă. Este vorba despre un extract hidroalcoolic din plante din familiile Salicaceae, Violaceae şi Solanaceae.”

Inventatorul a încercat să-şi promoveze produsul, dar a fost refuzat

Medicul Florin Mihălţan a realizat, împreună cu un grup de specialişti de la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, un studiu pe două loturi, primul de 43 de fumători, iar al doilea de 25, în care a analizat eficacitatea produsului „Nicotinel”, cu absorbţie transdermică, în comparaţie cu „Mai”, descoperirea lui Mateescu. Rezultatele au fost uluitoare. Într-o primă etapă, 44% dintre pacienţii care au luat „Mai” au întrerupt fumatul, faţă de 30,2% cărora li s-a administrat „Nicotinel”. După şase luni de supraveghere, 24% dintre indivizii care folosiseră „Mai” erau în continuare nefumători, faţă de doar 12% dintre cei care luaseră „Nicotinel”. Concluziile autorilor studiului? Medicamentul „Mai” este ieftin, eficace şi nu are nici un efect negativ asupra organismului uman.

Dar, deşi eficienţa extractului a fost demonstrată şi foarte mulţi fumători au renunţat la viciu, acest medicament, care ar putea salva milioane de vieţi, nu se produce pe scară largă şi este inexistent în farmacii, fiind disponibil doar la centrele Plafar. Inventatorul a încercat în trecut să-şi promoveze produsul şi să atragă atenţia factorilor decizionali în mai multe rânduri, însă a fost refuzat politicos.

Povestea fumatului

În trecut, fumatul era sacru pentru unele popoare. Preoţii Maya fumau cu scopul de a contacta zeii, iar când indienii din America de Nord fumau „pipa păcii” era semn bun. Însemna că necazurile au trecut şi se relaxează cu toţii.

În momentul în care primii europeni au debarcat în America Centrală au descoperit că băştinaşii cultivau o plantă ciudată, cu flori albe şi frunze late, pe care o utilizau şi ca otravă, dar şi ca medicament pentru unele boli. La sfârşitul secolului al XV-lea, seminţele plantei au fost aduse în Spania şi în Portugalia. În 1560, Jean Nicot, ambasadorul Franţei la Lisabona, i-a trimis Reginei, care suferea de migrene violente, câteva frunze de tutun. I-a spus că le poate mesteca sau mirosi şi durerile de cap vor dispărea. Nu se ştie sigur dacă pe regină a mai durut-o capul, dar cert este că toată curtea Franţei, nobilii, militarii, dar şi săracii, au început să prizeze sau să mestece tutun. Abia după 1865 fumatul a devenit o modă în Europa. De atunci, tutunul au fost nelipsit din viaţa oamenilor, iar industria fabricării de ţigarete s-a dezvoltat rapid, pe toate meridianele globului.

 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-08-09

Mai multe imagini:
Viaţa sau ţigara?
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SAVU VERGIL
22 Aug 2011

Doresc sa ma las de fumat.De unde pot procura produsul Mai,adresa,telefon. Va multumesc!
SAVU VERGIL
22 Aug 2011

savu vergil,ma scuzati am uitat sa las si nr.meu de tel.0720121526.Va multumesc anticipat !
NICOLETA
01 Sep 2011

as dori si eu produsul, m-ar interesa unde il pot gasi,multumesc nicoleta_gherman2000@yahoo.com
TURCU MIHAELA
03 Dec 2011

am reusit sa ma las destul de usor citind cartea lui allen carr- in sfarsit nefumator( apropo's chiar face minuni), dar dupa vreo luna am resimtit probleme cu tensiunea... tensiune f mica asociata cu puls rapid, cam dificil de tratat medicamentos ( cel putin asa mi-a spus medicul pe care l-am consultat, nestiind cauza),palpitatii. aceste simptome au disparut cum am reinceput sa fumez. deci, daca as sti ce plante pot folosi pentru a contracara aceste efecte ale lipsei de nicotina.... sigur as putea spune si eu: in sfarsit nefumatoare! ma poate ajuta acest produs?
POMPILIU DASCALESCU
04 Mai 2012

doresc sa achizitionez acest produs,de aceea va rog sa-mi spuneti cum pot intra in posesia lui.va multumesc
KERBAJ MIHAELA
27 Aug 2012

Buna ziua, doresc sa stiu de unde le pot procura si cat mai costa acum. Multumesc anticipat.
MIHAELA
16 Feb 2016

Doresc sa cumpar si eu aceste picaturi. Se mai gasesc undeva?Multumesc anticipat!
ANONIM
07 Ian 2017

ACEST SARLATAN SAVU VERGIL,CARE MINTE FEMEILE CA LUCREAZA IN INSTITUTILE STATULUI. DE EXEMPLU , CUM AR FI PRIMARIA SECTORULUI 3 SA-U DIRECTIA COPILULUI SECTORULUI 3. STA TOATA ZIUA PE INTERNET SI SE PLANGE SA-U SE DA PE INTERESANTUL CA DA CASA DE PENSII IN JUDECATA SA-U PERSOANE CARE il DERANJEAZA VERBAL SA-U TELEFONIC. CINE DRACU TE CREZI NEMERNICULE ,SARLATAN CE ESTI NU MAI DA NUMERE DE TELEFOANE LA PERSONE FENINIMA ,DACA NU VREI SA FI DERANJAT TELEFONIC SI NU LE MAI MINTI CA LUCREZI IN PRIMARII CA INSPECTOR .NU TE MAI DA MAI MULT DE CAT NU ESTI. ESTI ESCROC SENTIMENTAL,SARLATAN MINCINOS ,INVIDIOS,SMECHER SI UN NEMERNIC ,CARE STI DOAR SA MINTI FEMEIILE CA LUCREZI IN INSTITUTILE STATULUI,CAND DEFAPT TU NU AI LUCRAT NICIODATA IN ACESTE INSTITUTII.NU A AUZIT NIMENI DE NUMELE TAU SAVUI VERGIL. EU ITI SPUN SA TE POTOLESTI EXCROCULE CU MINCIUNILE ;CA ODATA SI ODATA TI SE VA INFUNDA. DUMNEZEU NU DOARME ,ARE GRIJA DE TINE MAI DEVREME SA-U MAI TARZIU. LE SPUN LA TOATE FEMEIILE SA SE FEREASCA DE ACEST INDIVID CARE SE NUMESTE SAU VERGIL ,CARE ISI DA NUMERE DE TELEFOANE FIX SI MOBIL LA PERSOANE FENINIME ,SI LA CARE APOI SPUNE CA ACELE PERSOANE IL DERANJEAZA SA-U IL HARTUIESTE TELEFONIC SA-U SEXUAL. CINE DRACU TE HARTUIESTE SARLATANULE CE ESTI.NU ITI MAI DA NUMARUL DE TELEFON SI NU LE MAI MINTI PE FEMEI DACA NU VREI SA FI DERANJAT.OPRESTETE ODATA CU MINCIUNIILE.
ANONIM
07 Ian 2017

PERSOANA SE NUMESTE SAVU VERGIL;NUMARUL DE TELEFON ESTE 0720121526.ASTA MINTE CU NERUSINARE CA LUCREAZA IN INSTITUTILE STATULUI.ITI SPUN PRIETENESTE ARUNCATI LEGITIMATIILE FALSE CARE LE AI AUSPRA TA ,SI TERMINA CU MINCIUNILE.
Random image