2018-12-12 00:33


VIDEO. Cântăreţul Ben E. King, interpretul piesei "Stand by me", a murit la 76 de ani din cauze naturale

 |  07:36
VIDEO. Cântăreţul Ben E. King, interpretul piesei "Stand by me", a murit la 76 de ani din cauze naturale

Cântărețul american de soul și r&b Ben E. King, interpretul piesei "Stand by me", lansate în 1961, a murit, joi, la vârsta de 76 de ani din cauze naturale, potrivit unui anunţ făcut de purtătorul său de cuvânt.

Ben E. King, pe numele său real Benjamin Earl Nelson, locuia în New Jersey, pe coasta americană de est, unde a murit joi din cauze naturale, a precizat Phil Brown.

Ben E King şi-a început cariera muzicală în anii 1950 în trupa The Drifters, alături de care a interpretat melodii precum "There Goes My Baby" şi "Save The Last Dance For Me". El a urmat ulterior o carieră solo şi a cucerit topurile muzicale americane cu melodia "Stand By Me", în 1961.

"Stand By Me" a continuat să fie interpretată în ultimii 50 de ani de generaţii de artişti din toate genurile muzicale, până în prezent fiind cunoscute peste 400 de versiuni ale acestei melodii.

De-a lungul anilor, "Stand By Me" a intrat de nouă ori în topul US Billboard 100, de două ori cu versiuni interpretate de King şi de şapte ori cu coveruri ale unor artişti precum John Lennon şi Spyder Turner, conform BBC.

În 1999, Broadcast Music, Inc. a anunţat că această melodie, compusă de Ben E. King, Jerry Leiber şi Mike Stoller, a fost a patra cea mai difuzată piesă din secolul al XX-lea la televiziunile şi radiourile americane.

Printre celelalte hituri ale lui Ben E King se numără "Spanish Harlem", "Amor", "Don't Play That Song (You Lied)" şi "Supernatural Thing - Part I".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-02

GALERIE MEDIA


TAGURI: video, cantaret, ben, e, king, interpret, piesa, stand, by, me, murit, moare, 76, ani, cauze, naturale
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...