2017-01-20 20:07

SPECIAL


VIDEO. Anchetă CNN despre un caz de sclavie sexuală din România

 |  18:11
VIDEO. Anchetă CNN despre un caz de sclavie sexuală din România
Traficulde fiinţe umane, o afacere de familie. Aşa şi-a început CNN difuzarea unuireportaj despre cazul a doi români, tată şi fiu. Când Marius Nejloveanu a fost trimis la închisoarepentru 21 de ani în luna ianuarie, a fost cea mai severă sentinţă dată de oCurte din Marea Britanie pentru trafic de fiinţe umane. Bogdan Nejloveanu, 51de ani şi Marius, fiul său, au ademenit mai multe femei, cu vârste cuprinseîntre 15 şi 23 de ani, din România plasate în bordelurile din Madrid şiManchester. Una dintre fete era chiar verişoara lui MariusNejloveanu.

Un reporterCNN a pornit pe urmele reţelei de trafic uman şi a realizat o anchetă desprecele mai grave cazuri din România, considerată de Naţiunile Unite un punct fierbinteal traficului de oameni. “Am venit aici să-i investigăm pe doi dintre ei, tatăşi fiu, Bogdan şi Marius Nejloveanu, care păcăleau femei din România şi levindeau în Marea Britanie pentru sex. Reţeau familiei Nejloveanu pornea de laAlexandria, în sudul României. Ei traficau tinere pe care le obligau să seprostitueze la Madrid, dar nu le-a luat mult să-şi extindă afacerea în MareaBritanie, în bordeluri din Manchester", descrie CNN modul de acţiune alromânilor. Tânărul de 23 de ani le spunea femeilor că le iubeşte şi vrea să seînsoare cu ele, “un adevărat Casanova”, apoi le vindea la bordeluri. Aşa apăţit şi o fată din Alexandria. Reporterul arată că a vorbit cu una dintre cele11 tinere traficate prin Europa de Marian şi Bogdan, care a declarat că a fostrecrutată de rudele ei, observând şi condiţiile mizere în care trăieşte.Locuieşte la capătul străzii într-o sărăcie cruntă. De altfel, 80% dintrevictime mărturisesc că sunt recrutate de anturaj, de prieteni sau de rude.

ReporterulCNN spune că poliţiştii români i-au mărturisit că există multe cazuri precumcel al reţelei Nejloveanu, dar anchetele nu pot descrie brutalitateatraficanţilor şi coşmarul suferit de victime. ONU estimează că până la 800.000 de oameni pe an sunt vânduţi casclavi care nu au drepturi, fiind utilizaţi şi abuzaţi, doar în scopul de a aduce bani. Postulamerican de televiziune nu este la prima dezvăluire despre traficanţii defiinţe umane din România.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-04-07Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image