2017-01-21 15:25

SPECIAL


Vindecare cu ajutorul seminţelor

 |  21:00
Vindecare cu ajutorul seminţelor

Seminţoterapia, adică metoda de vindecare cu ajutorul seminţelor, este o practică mai puţin cunoscută pe plaiurile mioritice. Pentru a putea fi folosite în tratament, seminţele trebuie să fie nealterate, proaspete şi capabile de germinaţie. Organul aflat în suferinţă va prelua energia de la boaba de fasole sau de grâu, iar însănătoşirea nu va întârzia.

În timpul şedinţelor, pacienţii nu simt durere

Infoenergeticianul Brânduşa Dimitrievici utilizează seminţele direct pe pielea pacienţilor, ca instrument de masaj, iar rezultatele sunt remarcabile, spune ea. „Pentru că sunt corpuri vii, seminţele fac schimb de informaţii energetice şi pot crea în jurul lor un biocâmp”, explică terapeuta. „Sunt stimulatoare naturale. Dacă sunt alese corect şi fixate exact pe punctele care corespund organelor afectate, rezultatele sunt surprinzătoare. Seminţele pot fi aplicate după un masaj viguros. Pentru un efect mai bun, acestea trebuie ţinute 24 de ore la locul respectiv, acoperite cu un leucoplast sau cu un mic bandaj”. În timpul şedinţelor, pacienţii nu vor simţi nici o durere sau disconfort, poate doar o uşoară încălzire a locului pe care se aplică sămânţa. Se pot folosi mai multe tipuri de seminţe: de grâu, ovăz, orz, măr, pepene, boabe de fasole, strugure, mazăre. Pentru echilibrarea unui organ, terapeuta recomandă folosirea seminţelor care imită forma lui. Dacă acest lucru nu este posibil, se utilizează tipurile de seminţe „neutre”, de grâu, de ovăz sau de orz.

Durerile de stomac trec cu boabe de fasole

Seminţoterapia ameliorează simptomele unor afecţiuni, dar ajută, în acelaşi timp, la tratarea altora. Iată principalele recomandări terapeutice: pentru afecţiuni ale ochiului, tulburări cerebrale şi probleme ale glandelor se folosesc seminţe de formă rotundă: sâmburi de cireşe, boabe de piper sau de mazăre. Durerile de stomac şi afecţiunile rinichilor se rezolvă cu ajutorul boabelor de fasole. Bolile intestinale, cele legate de circulaţie şi afecţiunile oaselor lungi (femur, tibie, humerus, radius) se ameliorează cu seminţe de ovăz. Dacă boala este cronică va necesita mai mult de o şedinţă. Punctele identificate corect trebuie masate cu putere timp de 3-5 minute la fiecare trei sau patru ore, până când starea se îmbunătăţeşte. Ing. Brânduşa Dimitrievici iubeşte foarte mult copiii şi, de aceea, încearcă să le aline suferinţele, lucru inedit şi dificil în terapiile complementare. „Bebeluşii, dar şi cei puţin mai mari, nu pot vorbi când au colici şi îi doare burtica. Plâng când le cresc dinţişorii, fac febră, sunt extrem de agitaţi, nu le intră nimeni în voie, nu mănâncă. Ce le facem în cazurile acestea? Ca să nu folosim medicamente la vârste atât de mici, putem recurge la alte metode terapeutice. Seminţoterapia face minuni. Dacă pe copil îl chinuie dinţişorii, presăm degeţelul mare de la mânuţă cu un bob de grâu. Puiuţul se va linişti imediat”.

Masajul minune care „repară” impotenţa

Considerate cele mai eficiente terapii în medicina chinezească, masajul Tuina şi presopunctura Su Jok sunt aplicate cu succes şi pe pielea românilor. Brânduşa Dimitrievici combină cele două metode şi cu seminţoterapia prezentată mai sus. „Tuina e o ştiinţă sacră, bazată pe energie, un masaj medical chinezesc folosit şi în urmă cu 8.000 de ani. «Tui» înseamnă împins, «na» înseamnă tras, ciupit. Cu ajutorul acestui masaj blând, efectuat pe punctele meridianelor energetice, se pot trata peste 120 de boli, printre care cele legate de coloana vertebrală, sterilitate, calviţie, impotenţă, pietre la rinichi, nevroze, chisturi ovariene, tiroidiene, fibroame uterine, cervicite sau tratamente împotriva îmbătrânirii. Combinat cu un regim alimentar adecvat, masajul poate da rezultate senzaţionale”, a mai spus ing. Brânduşa Dimitrievici. George Crângaşu, unul dintre pacienţii terapeutei, a ridicat la locul de muncă o ladă grea plină cu sticle şi a simţit, în acel moment, că ceva a pocnit la coloana vertebrală. „Am crezut că mă rup în două, povesteşte tânărul. După vreo 30 de minute, mi s-au înmuiat picioarele şi am căzut. Durerile erau cumplite şi abia mă mai puteam mişca. Norocul meu a fost că locuiesc în apropiere de cabinetul doamnei Brânduşa. Am venit repede aici, cu gândul să mă duc apoi la spital. După ce mi-a făcut mai multe şedinţe de masaj, foarte fin, mângâietor, parcă îmi lua durerea, nu mai sufeream nimic. Am fost şi la spital după aceea. Radiografiile erau în regulă. Medicii mi-au spus însă că vertebrele mele erau tasate, suprasolicitate, din cauza ridicării de greutăţi, iar presarea nervilor spinali îmi provoca durerile acelea îngrozitoare. Dar acum sunt bine”, a mărturisit pacientul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-25

Mai multe imagini:
Vindecare cu ajutorul seminţelor
zoom
Vindecare cu ajutorul seminţelor
zoom
Vindecare cu ajutorul seminţelor
zoom

Vindecare cu ajutorul seminţelor
zoom

TAGURI: semintoterapia, vindecare, seminte, brandusaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image