2017-01-17 21:45

SPECIAL


Visele şi interpretarea lor ştiinţifică

 |  17:03
Visele şi interpretarea lor ştiinţifică
Aţi visat că zburaţi?Sau că fugiţi de ceva, dar nu puteţi scăpa? Sau că vă cad dinţii?Toate aceste vise au o explicaţie ştiinţifică. Freud a introdus, într-un modautentic, un conţinut psihologic care, deşi nu era chiar nou, a revoluţionat şia instituit o nouă ştiinţă - psihanaliza.

Dacă visezi căzbori...

Oamenii de ştiinţăsunt de părere că este un lucru bun dacă visezi în repetate rânduri că zbori.Zborul semnifica creativitate, libertate de exprimare şi autodepăşire.

Dacă doar încercămsau ne străduim să zburăm şi nu reuşim, putem intui că ne confruntăm cusentimente de subestimare, conflicte emoţionale sau nereuşite.

Cazi în gol...

Specialiştii indică ostrânsă legătură între a cădea, în vis, şi a fi dezamăgit de ceva sau de cineva.Alte sentimente resimţite pot fi izolarea sau golul resimţit de lipsa deafectivitate.

Mai poţi suferi şi defrica de a fi abandonat de cineva.

Alergi... pe loc

Un astfel de vispoate însemna că te confrunţi cu obstacole pe care crezi că nu le poţi depăşi.

Simţi că nuprogresezi pe orice plan sau că te simţi tras înapoi de o persoană apropiată.

Totodată, visam căsuntem urmăriţi, dar parcă fugim... tot pe loc. Primejdia poate veni din parteaunei persoane care nu ne agreează, dar şi din teama provocată de emoţiiputernice sau confruntarea cu anumite situaţii dificile.

Gol/Goală în public

Într-un astfel devis, te vezi deodată expus, vulnerabil şi te simţi ciudat. Ţi-e frică în viaţareală să nu fii expus sau să nu se descopere un secret de care ţi-e ruşine.Freud a interpretat acest gen de vise ca dorinţe sexuale reprimate.

Îţi cad dintii

Acest vis poateindica nesiguranţa cu privire la modul în care suntem percepuţi de cei din jur,dar poate fi şi un semn de neputinţa sexuală, pentru că dinţii, zâmbetul maiexact, este folosit deseori pentru a flirta cu o persoană pe care ne-o dorim.De asemenea, ne folosim dinţii pentru a muşca, a mestecaşi a rupe, aşa că pierderea lor poate însemna slăbirea puterii sau spaima căîmbătrânim.

În încheiere desprevise

Oamenii cu un gradridicat de alcoolism, psihoticii (nebunii) şi chiar nevroticii se plângadeseori de vise "populate" cu monştri, şobolani, reptile, gândaci ş.a.care îi terorizează sau de coşmaruri (vise agitate şi chinuitor prelungite, custări anxioase şi depresive după trezirea din somn). Acestea pot apărea şi laoamenii sănătoşi după mese prea îmbelşugate care dau tulburări digestive saucardiorespiratorii.

Definiţia ştiinţificăa visului (activităţi onirice) pare a se confunda cu cea pe care propriaexperienţă o are la îndemână: succesiunea unor imagini predominant vizuale careapar în momentul somnului. În altă ordine de interpretare, visele ar reprezentafragmente dintr-o viaţă "fantastică" pe care o trăim - în somn.

Visul apare în tine,în miez de noapte, deoarece este o expresie a afectivităţii tale. În fapt, esteo expresie a inconştientului tău.

Creierul emana unhormon care paralizează practic tot corpul. Asta pentru a ne împiedică să"trăim" cu adevărat visele, în sensul că să nu ne apucăm de alergatprin casă atunci când visăm că alergăm. Somnambulilor li se întâmplă caorganismul lor să nu fie paralizat, tocmai de aceea ei acţionează în timpulvisului. Un ultim lucru: ştiaţi că în momentul în care sforăim nu visăm?!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-04-06Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image