2019-03-26 02:25


WhatsApp, interzis pe smartphone

 |  10:03
WhatsApp, interzis pe smartphone

WhatsApp nu mai oferă, de la începutul lui 2017, suport pentru versiunile mai vechi de cinci ani ale sistemelor de operare pentru multe dintre telefoanele mobile. Astfel, posesorii respectiveor smartphone-uri nu vor mai putea folosi celebra aplicaţie de comunicare. Facebook a anunţat că WhatsApp nu mai oferă suport pentru versiunile mai vechi de Android, iOS, BlackBerry, Windows Phone şi Symbian.

WhatsApp nu mai funcţionează pe versiunea 2.2 de Android şi pe orice versiune anterioară acesteia. Android 2.2 Froyo a fost lansat în 2010 şi are în continuare o cotă de piaţă de 0.1%. Acest procent nu pare unul mare, la prima vedere, dar în realitate acesta se traduce în 1,4 milioane de telefoane, care mai pot folosi WhatsApp dacă deţinătorii lor nu îşi cumpără un terminal nou. De vină în acest caz este aşa-numita fragmentare de care suferă sistemul de operare al celor de la Google. Numeroşii producători dornici să vândă cât mai multe telefoane “uită” să le ofere update-uri utilizatorilor. Dacă unii producători lansează update-urile cu mare întârziere, alţii nu ofere deloc update-uri.

În ceea ce priveşte iPhone, WhatsApp a încetat să mai ofere suport pentru iOS 6, sistem de operare ce are 4 ani vechime, scrie news.ro. Chestiunea update-urilor de sistem este mult simplă în acest caz, Apple oferind update-uri gratuite timp de 4-5 ani pentru device-urile sale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-04

TAGURI: whatsapp, smartphone, facebook, android, ios, windows, symbian
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...