2017-01-23 08:38


Wikileaks - Băsescu, despre militarul implicat în cazul Teo Peter: Nu va face închisoare în România

 |  17:17
Wikileaks - Băsescu, despre militarul implicat în cazul Teo Peter: Nu va face închisoare în România

Preşedintele TraianBăsescu i-a spus ambasadorului SUA, în 2005, că militarul responsabil deaccidentul în care şi-a pierdut viaţa Teo Peter "va avea parte de un procesechidistant şi nu ar urma să facă nicio zi de închisoare in România",relatează Hotnews, citând o telegramă atribuită Wikileaks.

Potrivitsursei citate, într-o telegramă confidenţială din 2005, oficialii Ambasadei SUAmenţionează o discuţie anterioară dintre preşedintele Băsescu şi ambasadorulSUA pe tema cazului Teo Peter.

"PremierulTăriceanu şi ministrul de Externe Ungureanu ar putea cere întoarcereasoldatului, fiind posibil să repete promisiunea făcută mai devremeambasadorului nostru de către Băsescu că fostul şef de detaşament va avea partede un proces echidistant şi, indiferent de rezultat, nu va petrece nici o zi înînchisoare în România", scrie citând telegrama atribuită Wikileaks.

De asemenea, potrivitsursei citate, diplomaţii americani ar fi notat în teklegrama respectivă că"accidentul din decembrie 2004 în care a fost implicat comandantuldetaşamentului de puşcaşi marini însărcinaţi cu securitatea Ambasadei SUA, carea dus la moartea rock-starului român Teo Peter a fost mediatizat intens şi adeclanşat proteste ale publicului".

"Băsescu şiguverul sunt sub o presiune politică substanţială pentru ca procesul să aibăloc într-o instanţă din România. În mod natural, având în vedere că procedurilejudiciare ale Forţelor Navale (Marine Corps în original n.red) împotrivafostului comandat de detaşament nici nu au început, chestiunea extrădării şi aridicării imunităţii soldatului nici nu poate fi pusă în discuţie în acest moment",se mai arată în citatul prezentat de Hotnews.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-12-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image