2017-01-24 17:14


Wikileaks despre Voiculescu: Poziţia sa sugereză că el era un ofiţer cu grad înalt al Securităţii

 |  00:17
Wikileaks despre Voiculescu: Poziţia sa sugereză că el era un ofiţer cu grad înalt al Securităţii

"Primamotivaţie a lui Voiculescu şi principalul scop al partidului său este de aproteja interesele sale din zona afacerilor", se precizează într-otelegramă a Ambasadei SUA, prezentată de România Liberă.

Imaginea1/1

Senatorul Voiculescu conduce Partidul Conservator, este acţionar principal îngrupul de afaceri Grivco şi controlează trustul media Intact (care deţine treiposturi de televiziune proeminente, ziarul cu al doilea tiraj din ţară -Jurnalul Naţional şi ziarul Săptămâna Financiară, pe lângă alte bunuri ).În iunie 2006, el a fost declarat oficial un colaborator al Securităţii ce aveanumele de cod "Felix", dezvăluire ce l-a împiedicat să deţină funcţiade vice-premier. Deşi a declarat că rolul său din trecut în cadrul Securităţiinu se deosebea de cel al unui român tipic şi că şi-a servit ţara pentru că acâştigat valută grea, poziţia sa din era comunistă ca manager al unei companiisub acoperire a Securităţii sugerează că el era un ofiţer cu grad înalt, nudoar un colaborator.Un oponent virulent al lui Băsescu şi unul dintre liderii mişcării pentrususpendarea şi înlăturarea preşedintelui, Voiculescu a fost acuzat în 2007 despălare de bani. Prima motivaţie a lui Voiculescu şi principalul scop alpartidului său este de a proteja interesele sale din zona afacerilor. LuiVoiculescu îi lipseşte un program politic clar sau o ideologie şi îşi conducepartidul în mod oportunist.Voiculescu nu este singurul politician care operează având ca scop principalîmbunătăţirea averii personale. George Copos, un aliat al lui Voiculescu dinPartidul Conservator şi vice-premier are o avere de 420 de milioane de dolarişi este de aceeaşi factură ca şi Voiculescu, deşi averea sa a fost dobândită înprincipal pe baza industriei hoteliere. Probabil că el este cunoscut mai alespentru că deţine una dintre echipele de fotbal de top din România- Rapid.Familia lui Voiculescu are o avere estimată la aproximativ 500 de milioane dedolari în 2006.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-12-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MENATWORK
28 Mar 2011

porcul sigur era ofiter superior. astia au ramas pana azi sa puna mana pe banii rezultati din vanzarea tarii
PRIZEE
28 Mar 2011

Ei, uite ca s-a dovedit ca nu era niciun ofiter cu grad inalt al fostei Securitati!!Dar cred ca Basescu a fost. Era comandant de nava..nu cred ca r fi acceptat in Securitate o functie mai jos de ata. Vedem bine cate compromisuri a facut americanilor pentru functia de presedinte! Parctic, in dictionar, asta se cheama tradare de tara.
MENATWORK
28 Mar 2011

Da, prost in linia bizonului dambovitean. Are sentinta definitiva ca a fost turnator, dar nu a fost dovedit? Deci despre cine vorbim? Nu depre nemernicul Voiculescu? Cum ar trebui dovedit? Sa apara Ciuvica si a spuna ca a fost decurist ajunge? Mai, cum darcu sunteti atat de multi tembeli, si nu crapati?
PELE
28 Mar 2011

Oare va fi tras la raspundere vreodata Basescu pentru activitatea lui de securist ? In calitatea sa de ofiter de marina, Traian Basescu dadea informatii cu privire la starea de spirit a echipajului, temele de discutie abordate de membrii echipajului, activitatile si contactele pe care membrii echipajului le aveau in porturi, in timpul escalelor, activitati de contrabanda si specula. Voiculescu nu a colaborat cu fosta securitate.
CAZUL39
28 Mar 2011

Dan Voiculescu este un afacerist ca oricare altul. Faptul ca a avut succes demonstreaza faptul ca e capabil. Pentru invidiosi si dusmanii politici toate scenariile par a fi insa posibile.
CORNELIUS
28 Mar 2011

deci multe din acuzatiile din dosar au fost desfiintate chiar de iccj, iar restul lucrurilor inca nu au fost lamurite din moment ce se duce la cedo, iar barfele astea nu stiu daca merita discutate in situatia critica in care se afla romania acum
STELIAN TUDOSE
29 Mar 2011

baietzi...uichilicsilor...scurt si la obiect: voiculescu nu a facut politie politica, curtea de apel a respins toate acuzatiile initiale formulate de cnsas la adresa lui voiculescu. hai pa!
NEGATIV
29 Mar 2011

basecu isi spune mai nou assange...
Random image