2017-01-17 21:17

SPORT


4 meciuri, două puncte, 0 şanse! Naţionala a pierdut fără drept de apel în Bosnia, iar Lucescu e gata să abdice

 |  19:16
4 meciuri, două puncte, 0 şanse! Naţionala a pierdut fără drept de apel în Bosnia, iar Lucescu e gata să abdice
Toţiromânii au visat că naţionala se va trezi în ceasul al 12-lea şi va reintra înlupta de calificare pentru Euro 2012. Nimic mai fals. Chiar şi cu Mutu înteren, România a făcut un joc penibil la Zenica şi a ieşit, din nou, lamentabildin cursă. Cum practic tricolorii nu mai au şanse, se aşteaptă rezultatul meciuluicu Luxemburg pentru a se face calcule în privinţa lui Răzvan Lucescu. Careselecţioner a greşit din nou tot, convocările, tactica, primul 11 şischimbările.

Şefii încă îl susţin...până în iunie!

Înaintede meciul cu Bosnia se tot vorbea despre faptul că o eventuală înfrângere arechivala practic cu demiterea lui Răzvan. Totuşi, federalii se abţin cu greu sătaie în carne vie pe banca tehnică. Ei se gândesc la un succes miercuri cuLuxemburg, pentru ca la returul din vară cu Bosnia să avem posibilitatea de alua faţa elevilor lui Susic. “Este un moment foartegreu şi avem nevoie de victorie cu Luxemburg. Băieţii trebuie să meargă maideparte. Nu se poate discuta acum despre demiterea lui Răzvan Lucescu, vomtrage linie după meciul din iunie, cu Bosnia”, a spus Lupescu.

Jucătorii s-auresemnat

Eşeculcu Bosnia a lăsat urme adânci printre tricolori. Majoritatea dintre ei sunt lapământ, atât fizic, cât mai ales psihic. Chiar dacă jocul naţionalei este unulcatastrofal, jucătorii îl susţin în continuare pe Răzvan Lucescu. “Viaţa mergeînainte, nu trebuie să ne plângem de milă. Am venit cu gânduri mari aici în Bosniaşi nu am plecat cu nimic. Nu mai sunt şanse. Mai speram doar dacă plecam deaici cu cel puţin un egal”, a spus Pantilimon, care a fost completat de autorulgolului de la Zenica, Ciprian Marica: “Nu ne-am imaginatvreodată că vom ajunge aici. Suntem la capătul puterilor. Trebuie să ne revenimşi să batem Luxemburg. Doamne fereşte să plece Răzvan, mai ales că acum necunoaşte foarte bine pe fiecare”.

Doar UEFA ne mai poate salva

Bucuria lui Dzeko&Co. după victoriaîn faţa României ar putea fi una de scurtă de durată, după ce UEFA a fixat datade 1 aprilie ca dead-line pentru ca federaţia bosniacă să îşi schimbe sistemulde conducere al federaţiei, altfel forul european va suspenda atât echipele declub, cât şi naţionala din competiţiile internaţionale. Decizia UEFA vine dupăce Federaţia de Fotbal din Bosnia-Herţegovina are în conducere trei preşedinţi,un sârb, un croat şi un bosniac. În acest sens, imediat după finalul meciuluide la Zenica, chiar Mircea Sandu i-a avertizat pe omologii săi de la Sarajevocă UEFA nu glumeşte în astfel de cazuri: “Trebuie săadoptaţi cât mai repede normele FIFA şi UEFA. Dacă nu veţi face asta, va fisfârşitul vostru. Sunt îngrijorat pentru voi, dar sper ca până la urmă să nu seîntâmple asta”.

Suntem în “Top 10 ruşinică

În anii ‘90 “rupeam” aproape tot în preliminarii. Echipe gen Liechtenstein, Andorra sauSan Marino nu reprezentau pentru naţionala noastră decât sparring-partneri.Acele vremuri au apus în ultimul deceniu, şi iată că în momentul de faţă, trupalui Lucescu se zbate într-un anonimat total. Partenerii noştri de antrenament s-autransformat mai nou în colegi de suferinţă în preliminariile pentru EURO 2012.România se află pe un jenant loc 10 într-un clasament al ineficienţei înactualele calificări. Tricolorii au acumulat doar două puncte din 12 posibile,iar în faţa noastră în această ierarhie a ruşinii se află “marile puteri” ale Europei, Malta (0 puncte),Kazahstan (0 puncte), Andorra (0 puncte), San Marino (0 puncte), Ţara Galilor(0 puncte), Lechtenstein (0 puncte), Islanda (1 punct), Insulele Feroe (1punct) şi Luxemburg (1 punct).

Piţurcă vrea din nou la naţională

Fostul selecţioner trăieşte un déjà vu. În campaniatrecută, Victor Piţurcă se afla exact în situaţia lui Lucescu jr. Echipa jucaprost, rezultatele erau pe măsură, iar şansele de calificare tindeau spre zero.Fostul tehnician al Craiovei a sărit acum la gâtul actualului selecţioner şi îlacuză că a dat greş cu convocările, dar şi cu formula de start. Piţurcă a şiaruncat o glumă amară, dar care îi dă dreptate perfectă, având în vedere căultimele calificări la turneele finale le-am realizat cu el la timonanaţionalei:“A fost clar pentrumine cănu am avut nici o şansă. Bosnia e mult mai valoroasă decât noi. Nu poţi să îţipermiţi la naţională să introduci în teren jucători care nu joacă la cluburi. Enevoie de alt selecţioner, trebuie formată altă naţională. Nu poţi la nivelulasta numai să te aperi. Când ne mai calificăm? Să mai treacă 8 ani şi să revin eula echipa naţională”.

Tamaş out, Papp afost chemat de urgenţă

Unuldintrei cei mai buni tricolori la Zenica, căpitanul Gabi Tamaş, a ieşit dincalcule pentru partida cu Luxemburg. Fundaşul a suferit o întindere muscularăşi va rata disputa de la Piatra Neamţ. Deoarece nu se poate baza nici pe CristiChivu, selecţionerul a apelat de urgenţă la Paul Papp, fundaşul Vasluiului,care a mai jucat pentru naţionala mare în turneul din Cipru în luna februarie.Pe de altă parte, s-a ales şi brigada de arbitri care va conduce România -Luxemburg, astfel că la centru va fi turcul Huseyin Gocek, care va fi ajutat lacele două linii de Serkan Ok şi Aleks Taşcioglu.

Clasament Grupa D:

Franţa 5 4 0 1 8-1 12pBelarus 5 2 2 1 3-1 8pAlbania 5 2 2 1 4-4 8pBosnia 4 2 1 1 6-4 7pRomânia 4 0 2 2 2-5 2pLuxemburg 5 0 1 4 0-8 1p

Următoarele meciuri:

29 martie - România -Luxemburg

3 iunie - România -Bosnia

- Belarus - Franţa

7 iunie - Belarus -Luxemburg

- Bosnia - Albania

2 septembrie - Luxemburg -România

- Belarus - Bosnia

- Albania - Franţa

6 septembrie - România -Franţa

- Bosnia - Belarus

- Luxemburg - Albania

7 octombrie - România - Belarus

- Bosnia - Luxemburg

- Franţa - Albania

11 octombrie - Albania -România

- Franţa - Bosnia


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-11-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

NEA FANE
28 Mar 2011

daca BATEM TOT facem 20 p cte.bos. si bel.pot face doar 19.sa vedem.cu alt s electioner AM AVEA sanse. cu asta NU,NU,NU!

Adauga un comentariu

Random image