2019-03-23 07:21


7 milioane de euro sau adio Ştiinţa! Încercările lui Adrian Mititelu de a bloca decizia FRF în cazul Piţurcă nu au dat rezultate

 |  17:13
7 milioane de euro sau adio Ştiinţa! Încercările lui Adrian Mititelu de a bloca decizia FRF în cazul Piţurcă nu au dat rezultate
Victor Piţurcă poate fi cel care pune capăt istoriei de 63 de ani aUniversităţii Craiova. FRF anunţă că formaţia din Bănie are doar două variantepentru a putea evolua în sezonul viitor al eşalonului secund. Să plătească cele7 milioane de euro către actualul selecţioner sau să ajungă la un consens pânăpe 20 august.

Vestea bună că alb-albaştrii vor fi înscrişi în Liga aII-a după ce criteriile de licenţiere au fost suspendate pentru următorul sezonpoate fi doar un balon de săpun. În litigiul cu Universitatea, Victor Piţurcă aobţinut o decizie definitivă şi executorie din partea Comisiilor FRF, astfel căva trebui să primească 7 milioane de euro de la fostul său club. În ciudafaptului că patronul Ştiinţei a încercat să blocheze hotărârea în civil,oficialii de la Casa Fotbalului afirmă că şansele ca el să câştige sunt reduse.

„Decizia poate fi suspendată doar prin înţelegerea părţilor. Pe planintern, este defintivă şi irevocabilă, iar din câte ştiu nu s-a dus la TAS. Faptulcă a iniţiat litigii în instanţele civile împotriva Comisiilor sau a lui VictorPiţurcă nu cred că are acoperire. Cererile sale sunt nefondate, iar noi amarătat asta când am fost chemaţi. Iar la câte plângeri a făcut, să ştiţi că ammers de câteva ori”, a declarat, pentru „Puterea”,Adrian Stângaciu, şeful Departamentului Juridic al FRF. În plus, susţineacelaşi oficial, au existat mai multe litigii între cluburi şi foşti angajaţi,care au fost declinate de judecători. „Aufost mai multe situaţii în ultima vreme, iar instanţele au precizat că nu e decompetenţa lor să judece, trimiţându-le tot în sportiv. În plus, domnul Mititelunu a mers unde trebuie, a făcut plângeri doar unde taxa de timbru este unamodică, de 5 sau 10 lei”. Ce va urma pentru Universitatea Craiova dacă nustinge rapid litigiul? Începând de pe 20 august, când va debuta sezonul2011-2012 al Ligii a II-a, alb-albaştrii vor fi neprogramaţi, iar conformregulamentului, la două neprogramări, echipa va fi exclusă din campionat. Chiardacă la anul ar avea dreptul să se înscrie în Liga a III-a sau chiar a IV-a,oltenii tot trebuie să îi achite cele 7 milioane de euro lui Piţurcă, în cazcontrar urmând să aibă aceeaşi soartă ca şi în prezent. Excludere şi pauzăpentru încă un an. Cu avantaj şi la Tribunalul Bucureşti, care i-a dat dreptateîntr-un prim caz, Piţurcă este decis să meargă până la capăt cu patronul oltean.Pe lângă fostul manager, Mititelu mai are litigii pe rol şi cu alţi foştiangajaţi, printre care şi Laurenţiu Reghecampf.

Prepeliţă aşteaptă transferul la Steaua până în septembrie?

Deşi iniţial Steaua şi Universitatea Craiova au ajuns laun acord pentru transferul său, Andrei Prepeliţă nu a mai făcut joncţiunea culotul roş-albastru deoarece nu a vrut să renunţe la cei 60.000 de euro pe caregruparea din Bănie îi datorează. A depus memoriu la LPF, însă cazul a fostdeclinat către Comisiile FRF. Membrii acestora sunt în vacanţă şi se vor reuniabia pe 5 iulie. În plus, totul decurge anevoios, astfel că ar putea aveacâştig de cauză, în cel mai bun caz, abia la finalul lunii. Totuşi, dacăUniversitatea Craiova va fi exclusă din campionat după etapa a II-a aeşalonului secund, atunci mijlocaşul va deveni liber de contract, asemeneacelorlalţi colegi, şi poate semna cu orice echipă doreşte fără ca oltenii săpoată avea vreo pretenţie financiară.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-06-09
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...