2019-01-24 01:05


A murit unul dintre simbolurile fotbalului de la Universitatea Craiova

 |  20:57
A murit unul dintre simbolurile fotbalului de la Universitatea Craiova

Doliu în Bănie. Constantin Deliu, nea Titi cum îi spuneau prietenii, unul dintre simbolurile Universităţii Craiova a încetat din viaţă miercuri dimineaţă la 77 de ani. Marele fotbalist și antrenor a participat intens la scrierea istoriei clubului din Bănie.

Constantin Deliu cel care a adus prima Cupă a României din istoria clubului alb-albastru. A promovat pe prima scenă a ţării, din postura de jucător, în 1964. A adus primul titlu de campioană al Ştiinţei în 1974, din poziţia de secund al lui Constantin Cernăianu. Ca principal, a adus prima Cupă a României din istoria clubului, în 1977.

A murit unul dintre simbolurile fotbalului de la Universitatea Craiova
zoom
Ca antrenor principal, Titi Deliu a fost pe bancă la prima Cupă a României din istoria clubului, în 1977. În acel sezon, echipa a fost antrenată de Titi Teaşcă, acesta plecând cu scandal chiar înaintea finalei cu Steaua, de pe „Republicii”, adjudecată de alb-albaştri cu 2-1. Deliu a rămas principal pentru finală şi pentru prima parte a sezonului următor, până când a revenit în postura de secund, după sosirea lui Ilie Oană ca principal. În 1985, a fost ales vicepreşedinte al secţiei de fotbal a clubului CS Universitatea Craiova. În 2005, Titi Deliu a primit titlul de cetăţean de onoare al Craiovei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-20

TAGURI: fotbal, universitatea craiova, constantin deliu, banie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriloading...