2019-03-20 23:42


A fi sau a nu fi la Euro! Tricolorii joacă în Franţa un joc decisiv pentru calificare

 |  19:03

Româniajoacă sâmbătă pe Stade de France cu securea deasupra capului. O eventualăînfrângere ar diminua către zero şansele tricolorilor de a mai prinde turneulfinal din 2012. Însă istoria ultimilor ani arată o egalitate perfectă între noişi francezi, trei remize în trei meciuri. Ambele echipe trec în momentul de faţăprintr-o reconstrucţie amplă, dar adversarii au avantajul terenului propriu şi,după înfrângerea din faţa Belarusului, din primul meci al grupei, nu îşi maipermit un al doilea pas greşit.

Cudoar două puncte obţinute în primele două partide ale grupei, România esteobligată să nu piardă la Paris. Şi tricolorii chiar sunt încrezători într-undeznodământ fericit. “Meciul cu Franţa este foarte important, darnu este decisiv. Mergem acolo să câştigăm. Dacă obţinem o victorie la Paris, osă trecem peste ei în clasament. Este o grupă foarte strânsă, calificarea încănu este jucată”, a spus căpitanul Chivu, care a fost completat deRăzvan Raţ: “Cu multă încredere şi concentrare putem învingeFranţa. Belarusul a arătat că se poate. Nu sunt rezultate la naţională şi enormal să fie presiune, dar sperăm cu toţii într-un rezultat bun la Paris”.

Modificări în formulade start

RăzvanLucescu se gândeşte să opereze câteva schimbări printre titulari. Lobonţ şiPantilimon trec prin perioade foarte bune la echipele de club, însăselecţionerul este tot mai decis să meargă pe mâna goalkeeperului Timişoarei,mai ales că în meciul cu Belarus a închis poarta, în timp ce Lobonţ nu a prinslotul după ce i s-a imputat golul cu Albania de la Piatra Neamţ. Pe linia defund, Maftei şi Săpunaru se bat pentru postul de fundaş dreapta, în rest,Tamaş, Chivu şi Raţ vor fi titulari. Cele mai mari probleme ale selecţioneruluivor fi la mijlocul terenului, acolo unde doar Rădoi are postul asigurat. Îndreapta are de ales între Roman şi Cociş, nici unul nu prea în formă, iar lângăRădoi şansele cele mai mari le are Iulian Apostol, cu evoluţii din ce în ce maibune în ultima perioadă la Steaua. Pe stânga se pare că va juca Deac, deşimijlocaşul nu prinde echipa la Schalke. Pe acest post, Lucescu se gândeşte săîşi surprindă adversarul şi să-l introducă pe Ianis Zicu din primul minut. Înatac, Bogdan Stancu este unul dintre titulari, iar pentru al doilea se bat cuşanse egale Daniel Niculae şi Ciprian Marica.

Departea cealaltă, francezii sunt foarte relaxaţi şi siguri de victorie. LaurentBlanc nu vede decisiv acest meci nici pentru Franţa, dar nici pentru România. MijlocaşulYouan Gourcuff laudă naţionala lui Răzvan Lucescu: “Ultimele meciuri au arătatun echilibru între cele două echipe şi sunt convins că aşa va fi şi acum. Toatălumea zice că avem o echipă nouă şi că nu suntem sudaţi, însă în ultimelemeciuri am evoluat din ce în ce mai bine. Înfrângerea cu Belarus nu are cum săse mai repete”. Blanc are bătăi de cap în alcătuirea primului 11.Dacă Sagna a ieşit din discuţie, Alou Diarra s-a lovit ieri şi a părăsitşedinţa de antrenament, iar Diaby a venit accidentat la lot şi este incert.Variantele de înlocuire pentru cei trei sunt însă multiple, Reveillere şi L.Diarra pentru postul de fundaş dreapta, iar Nasri, Gourcuff şi Malouda pot lualocul oricând celorlaţi.

Ultimul meci al lui Lucescu jr?!

Meciul cu Franţa ar putea fi ultimul al lui Răzvanpe banca naţionalei. O înfrângere la scor, plus un joc foarte slab, i-ar puteadetermina pe şefii de la FRF să pună piciorul în prag. Mircea Sandu se aşteptala 7 puncte după primele 3 meciuri, iar două puncte ar fi un dezastru pentruRomânia. Şi cum obictivul naţionalei este calificarea la Campionatul European din2012, iar Răzvan Lucescu şi-a asumat acest lucru, un eşec la Paris ar echivalapractic cu pierderea calificării. De altfel, chiar selecţionerul a spus clar şirăspicat acest lucru: “Plec dacă nu calific naţionala la CampionatulEuropean”.

FRANŢA-ROMÂNIA, sâmbătă, ora 22.00, “Stade de France

Arbitri: Pedro Proenca Oliveira Alves Garcia - JoseTiago Garcias Bolinhas Trigo şi Ricardo Jorge Ferreira Santos (toţidin Portugalia)

Echipe probabile:

România: Pantilimon -Maftei, Tamaş, Chivu, Raţ - Roman, Apostol, Rădoi, Deac - Stancu, Marica.

Franţa:Lloris – Reveillere, Mexes, Rami, Clichy – L. Diarra, M’Vila – Nasri, Gourcuff,Malouda – Benzema.

Meciuridisputate: România-Albania 1-1, Franţa-Belarus 0-1, Luxemburg-Bosnia 0-3,Belarus-România 0-0, Bosnia-Franţa 0-2, Albania-Luxemburg 1-0.

Clasament Grupa D

Albania 4p (2-1)Belarus 4p (1-0)Bosnia 3p (3-2)Franţa 3p (2-1)România 2p (1-1)Luxemburg 0p (0-4)

Se vor mai juca partidele:

Albania-Bosnia, Luxemburg-Belarus(8 octombrie)

Franţa-Luxemburg, Belarus-Albania (12octombrie)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-07-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...