2018-12-11 07:19


Acceleraţie tricoloră spre Formula 1. Doi piloţi români sunt aproape de a intra in Marele Circ

 |  17:43
Acceleraţie tricoloră spre Formula 1. Doi piloţi români sunt aproape de a intra in Marele Circ

Pilotul de 22 de ani Mihai Marinescu a anunţat că va participa la primacursă a sezonului 2011 din Formula 2 programată pe 17 aprilie. Stafful românului areuşit în ultimul moment să strângă banii pentru a participa la cursa de laSilverstone.

Tânărul braşovean a anunţat vestea pe blogul său, astadupă ce în luna martie a efectuat o serie de teste pe circuitul britanic. Dealtfel, la ultimul antrenament, a terminat pe locul 8 din totalul de 23 departicipanţi.

După multe eforturi amreuşit să strângem necesarul pentru prima etapă a Campionatului Mondial FIAFormula 2. Sunt pregătit atât fizic, cât şi psihic, şi crede în acesterezultate”, a spusMihai Marinescu. Din păcate, nu ştie dacă va participa la cursele de pe toatecele 8 circuite ale anului. “După această etapă nu ştiu ce se va întâmpla”, aprecizat pilotul. Un buget anual pentru un pilot se ridică undeva laaproximativ 300.000 de lire sterline.

Locul 11 în sezonul trecut

Mihai va fi la al doilea an consecutiv în care concureazăîn Formula 2. În ediţia trecută, românul a terminat pe locul 11 din 25 lageneral, cea mai bună clasare fiind poziţia a 4-a la cursa de la Algarve. Ladoar 22 de ani, are deja o experienţă de invidiat. În 2005 a fost vicecampional Italiei la Formula Renault 1.6, în 2006 a încheiat pe 5 la CampionatulEuropean, iar în 2008 a câştigat cursa de la Macao în Formula BMW.

“Mihaieste un tânăr carepromite multe, un adevărat talent, capabil să lupte pentru victorie încă de laprima cursă. Ştiu că este deja cunoscut în România, sunt convins că va devenicunoscut în toată lumea”,

Giancarlo Fisichella despre Marinescu în 2008

Un alt român bate la porţile Marelui Circ

MichaelHerck, deşi nu poartă un nume neaoş românesc, este 100% român şi are în spate opoveste incredibilă. Părăsit de familie, tânărul învârstă de acum de 21 de ani a fost adoptat la vârsta un an şi jumătate debelgianul Andre Herck, născut la rândul său la Bucureşti. Înprezent, pilotează pentru Scuderia Coloni în GP2 Asian Series, antecameraFormulei 1. După ce în 2010 s-a clasat la general pe 13 din 35, acum, tânărul aîncheiat pe poziţia a 8-a dintr-un total de 27 de piloţi.

Călin Colesnic, şefpeste Hispania Racing

Singurulromân implicat cu adevărat în Formula 1 este medicul stomatolog Călin Colesnic,alias Colin Kolles, care ocupă funcţia de team-principal la scuderia HispaniaRacing. Născut la Timişoara în 1967, a emigrat împreună cufamilia sa un deceniu mai târziu în Germania, iar din 2000 a intrat în lumeasporturilor cu motor. În Formula 1 a mai condus grupările Jordan,Mydland, Spyker şi Force India.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-07-24

Mai multe imagini:
Acceleraţie tricoloră spre Formula 1. Doi piloţi români sunt aproape de a intra in Marele Circ
zoom
Acceleraţie tricoloră spre Formula 1. Doi piloţi români sunt aproape de a intra in Marele Circ
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...