2019-02-23 04:55


Acum ori niciodată! România va debuta azi în faza a doua a grupelor Campionatului European de handbal

 |  19:36
Acum ori niciodată! România va debuta azi în faza a doua a grupelor Campionatului European de handbal

Victoriile cu Serbia şi Spania au calificat naţionalaRomâniei în grupele principale ale Campionatului European. Fetele lui RaduVoina au avut o singură sincopă, în faţa ţării gazdă Danemarca, atunci când auavut 13 minute consecutive fără să înscrie.

Fără căpitanul Cristina Vărzaru, care nu mai poatecontinua competiţia, România va începe Grupa I principală cu două puncte,graţie succesului cu Spania, şi va întâlni azi, de la ora 19.45, Croaţia. O echipăsurprinzătoare, care a trecut de puternica naţională a Muntenegrului, însă s-arecunoscut învinsă în faţa campioanei mondiale Rusia. Vedeta echipei pregătitede Vladimir Canjuga este Kristina Franic, care e şi golgheterul la zi alcompetiţiei, cu 21 de goluri.

Selecţionerul Radu Voina s-a declarat mulţumit deevoluţia echipei din ultimul joc cu Serbia, câştigat categoric, scor 40-28, şile-a transmis elevelor sale că greul de abia acum începe. “Amarătat că ne putem ridica la un nivel înalt. Am vorbit cu fetele şi le-am spuscă abia acum a început Campionatul European pentru noi. Trebuie să jucăm şi maibine decât am făcut-o contra Serbiei. Trebuie să fim atenţi la Croaţia, e oechipă care poate crea oricând surprize”, a spustehnicianul. În schimb, preşedintele FRH, Cristian Gaţu, e convins că Româniapoate ajunge pentru a doua oară în istorie în semifinalele competiţiei. “Dacă nuvom rata nimic şi vom arăta ce am învăţat din înfrângerea cu Danemarca, vomajunge în semifinale. Acolo unde, din păcate, mulţi din ţară nu doresc să ne vadă.Nu vreau să intru în detalii, nu e momentul acum, în mijlocul competiţiei”, a spus fostul mare handbalist.

Am rămas fără căpitan

Accidentată în minutul 3 al partidei cu Serbia, extrmadreaptă Cristina Vărzaru, şi totodată căpitanul României, a primit o vesteproasă ieri-dimineaţă. Are ruptură musculară şi nu va mai juca în nici un mecide la Campionatul European. Cum Magda Paraschiv este singura opţiune,selecţionerul Radu Voina a convocat-o de urgenţă pe Ada Nechita. “Din păcate, nu mai avea nici o şansă să joace. Are ruptură musculară la zonatendonului de la gleznă şi nu ne mai putem baza pe ea. Va veni cât de curândAda Nechita”, a explicat selecţionerul. Este a treia mare absenţădin naţionala noastră după Carmen Amariei şi Ramona Farcău.

Cristina Neagu, MVP-ul de până acum al turneului

După prima fază a competiţiei, interul Cristina Neagu ocupălocul 3 în topul marcatoarelor, cu 19 goluri din 36 de aruncări, cu unprocentaj de 53%, şi este liderul detaşat în ceea ce priveşte numărul paselordecisive în cele trei jocuri de până acum. Tânăra în vârstă de 22 de ani,nominalizată şi pentru titlul de “Handbalistaanului”, are în total 23 de pase degol pe meci, adunând astfel un total de 42 de goluri şi pase decisive. Pelocurile următoare se clasează suedeze Isabelle Gullden cu 37 (16 goluri, 21 depase) şi olandeza Maura Visser cu 33 (19 goluri, 14 pase).

Grupa I principală:

Danemarca 4 puncte Rusia 2p România 2p Muntenegru 2p Croaţia 2p Spania 0

Programul meciurilor

Luni

Spania – Muntenegru (ora 17.45)

ROMÂNIA – CROAŢIA (19.45)

Danemarca – Rusia (21.45)

Marţi

România – Muntenegru (17.45)

Spania – Rusia (19.45)

Danemarca – Croaţia (21.45)

Joi:

România – Rusia (17.45)

Spania – Croaţia (19.45)

Danemarca – Muntenegru (21.45)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-01-21
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...