2019-01-16 12:11


Adio Barcelona! Cancerul, ultimul adversar al lui Tito Vilanova

 |  19:41
Adio Barcelona! Cancerul, ultimul adversar al lui Tito Vilanova

Tito Vilanova spune adio Barcelonei. Anunţul a fost făcut la sfârşitul săptămânii trecute de preşedintele clubului, Sandro Rosell. Acesta declara, într-o conferinţă de presă, că Vilanova nu mai poate asigura funcţia de antrenor al echipei catalane din cauza problemelor de sănătate şi a afirmat că noul antrenor va fi anunţat în câteva zile.

Gerardo „Tata” Marino pare să fie alesul conducerii FC Barcelona, conform presei spaniole.  Numele lui Marino este vehiculat atât de ziarele de la Madrid, „Marca” şi „As”, cât şi de catalanii de la Sport. Martino a condus naţionala Paraguayului, care a ajuns în sferturi de finală la CM-2006, fiind eliminată de Spania, dar şi în finala Copei America, unde a pierdut în faţa Uruguayului.

Vilanova, fostul secund al lui Josep Guardiola, a preluat echipa sezonul trecut şi avea contract cu FC Barcelona până în vara anului 2014.

În vârstă de 44 de ani, el a fost operat, la 20 decembrie 2012, la spitalul Vall d'Hebron din Barcelona, după ce i-a fost detectat un ganglion la doi centimetri de locul în care îi fusese extirpată o tumoare în 2011. Vilanova a suferit în noiembrie 2011 o operaţie în cadrul căreia i-a fost îndepărtată o tumoră de la glanda parotidă. În ianuarie 2013, Vilanova a plecat la New York, unde a stat două luni pentru a urma un tratament, lipsind aproape tot sezonul de pe banca catalanilor.

Scrisoare de rămas-bun

Presa spaniolă notează că analizele pe care Vilanova le-a efectuat zilele trecute au relevat faptul că boala a revenit. Tito va suporta săptămâna viitoare o nouă operație şi şi-a luat rămas bun de la colaboratorii săi şi de la suporteri printr-o scrisoare care a fost publicată pe site-ul oficial al clubului catalan.

„Mulțumesc, Barça, vă mulțumesc tuturor! După 5 ani minunați, în care am făcut parte dintr-o echipă care a transformat în realitate visul oricărui antrenor, a venit momentul să înfrunt o schimbare în viața mea preofesională pentru a-mi concentra toată puterea și energia în procesul bolii cu care am fost diagnosticat în urmă cu un an și jumătate. Tratamentul pe care trebuie să-l urmez de acum înainte nu-mi permite, conform părerii medicilor, să mă pot dedica sută la sută îndatoririlor unui antrenor principal cu exigenţele unei echipe ca FC Barcelona, dar voi continua să fiu aproape de club şi voi continua să muncesc, dar având alte sarcini, pentru această echipă pe care o iubesc atât de mult”, scrie Villanova.  În finalul scrisorii deschise el cere atât fanilor cât şi presei să-i fie respectat dreptul la intimitate. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-21

TAGURI: barcelona, tito, vilanova, cancer, gerardo, marino
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GABI
22 Iul 2013

Mare caracter si mare antrenor
Random imageUltimele stiriloading...