2017-01-22 10:16

SPORT


Adio Messi, să vină Djeparov!

 |  15:25
Adio Messi, să vină Djeparov!

Federaţia Română de Fotbal a anunţat oficial că a fost informată de forul de la Buenos Aires de anularea meciului amical dintre România şi Argentina, programat la 10 august, cu ocazia inaugurării Arenei Naţionale. În locul meciului cu Messi&Co., FRF este în negocieri avansate cu Federaţia din Uzbekistan pentru un meci la acea dată, care însă se va disputa în Austria. Selecţionerul Victor Piţurcă a dorit în mod expres ca până la meciul cu Franţa din septembrie, naţionala României să aibă un meci în picioare. Adversarul va fi unul submediocru, majoritatea jucătorilor uzbeci evoluând în campionatul intern, dar şi în ligile din Rusia, Azerbaidjan, Asia şi Arabia Saudită. Cei mai cunoscuţi fotbalişti din lotul Uzbekistanului sunt căpitanul Server Djeparov, de la Al-Shabab Riyadh, şi Vitaliy Denisov, de la Dnepr Dnepropetrovsk.

“După mai multe zile marcate de incertitudine şi negocieri, Federaţia de Fotbal a Argentinei (AFA) a decis să nu onoreze contractul încheiat cu Federaţia Română de Fotbal în luna octombrie 2010. În cursul serii zilei de azi, 29 iulie a.c., AFA ne-a trimis o scrisoare oficială, prin care, invocând şedinţa Comitetului său Executiv din data de 25 iulie a.c., în cadrul căreia a fost înlocuit staff-ul tehnic al echipei naţionale A, procedându-se şi la reformarea colectivelor tehnice ale celorlalte echipe reprezentative ale ţării respective, anunţă că echipa naţională A a Argentinei nu se va prezenta la Bucureşti, în vederea meciului amical cu reprezentativa similară a României, joc programat la data de 10 august a.c. FRF respinge propunerea inserată în scrisoare, aceea de a disputa un alt joc amical contra Argentinei, la o dată FIFA care ar urma să fie stabilită de comun acord”, se arată pe site-ul FRF.

Sursa citată precizează că decizia AFA este unilaterală şi abuzivă şi reafirmă faptul că FRF va solicita în compensaţie daune materiale şi morale substanţiale: "Federaţia Română de Fotbal îşi manifestă indignarea faţă de această hotărâre unilaterală şi abuzivă, care reprezintă, pe lângă lipsă de respect faţă de suporterii români şi faţă de FRF, o încălcare flagrantă a contractului. Astfel, din păcate, nemaiavând adversar, anunţăm anularea acestui meci de gală. Este de la sine înţeles că, luând act de o practică jenantă, nedemnă şi inadmisibilă la un asemenea nivel, FRF se va adresa FIFA şi/sau, dacă va fi cazul, organismelor sportive competente internaţionale, solicitând AFA substanţiale daune materiale şi morale".

Federaţia Argentiniană de Fotbal anunţase încă de luni, pe site-ul oficial, suspendarea meciului cu România, după demiterea selecţionerului Sergio Batista. Partida amicală România - Argentina era programată la 10 august, de la ora 21.45, la inaugurarea Naţional Arena.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-09-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image