2017-01-20 14:02

SPORT


Adio mondiale!

 |  21:00
Adio mondiale!

Victoria de la mijlocul săptămânii trecute de la Polivalentă în faţa Belarusului, scor 25-22, le conferea băieţilor lui Vasile Stângă prima şansă de a accede în play-offul Cupei Mondiale de anul viitor. Însă cum socoteala de la Bucureşti nu s-a potrivit cu cea practicată la Minsk, tricolorii au sfârşit în genunchi partida contra bieloruşilor şi au ratat oportunitatea de a merge la turneul final. Chiar dacă finalul a fost unul dramatic, ne-am înecat iar la mal, ca de multe alte ori.

„Am făcut multe greşeli copilăreşti. Nu îmi găsesc explicaţiile eşecului, poate doar presiunea jocului. Toată echipă e vinovată. E dureros să privim Cupa Mondială de la televizor de atâţia ani. Suntem o din eşalonul doi”, a declarat Vasile Stângă la Digi Sport, care a fost completat de extrema dreaptă Vali Ghionea: „Ne pare rău că nu am reuşit mai mult. Am făcut multe greşeli în atac şi asta ne-a costat. În repriza a doua nu am reuşit să marcăm timp de 10 minute şi acolo s-a pierdut meciul. Din păcate, asta a fost istoria acestei duble cu Belarus. Ne pare rău”.

Am lovit bara de opt ori

Adversarul a fost la conducere pe tabela de marcaj de la început şi până la finalul întâlnirii. Cu starul Serghei Rutenka în zi de graţie (11 goluri), Belarusul a condus ostilităţile în prima parte, pe care au terminat-o în avantaj, scor 15-12. Debutul reprizei secunde a fost catastrofal pentru români. Timp de 10 minute, elevii lui Stângă nu au reuşit să înscrie, în timp ce adversarul a punctat de şase ori. Pe finalul partidei, românii au avut o tresărire de orgoliu care, din păcate, nu a fost de-ajuns. Cu doar un minut înainte de final, ai noştri au înscris de trei ori (27-23) şi mai aveau nevoie de un gol pentru a ajunge în play-off. Totul s-a năruit când Belarusul a punctat decisiv pentru 28-23. Nu că ar conta în vreun fel, dar selecţionerul Vasile Stângă ar putea da vina şi pe ghinion, România lovind bara de opt ori în repriza secundă şi, pe deasupra, a mai şi ratat trei lovituri de la 7 metri.

România a evoluat în următoarea formulă: Mihai Popescu, Bogdan Pralea - Valentin Ghionea (5 goluri), Andrei Mihalcea, Cristian Fenici (5), Andrei Savenco, Alex Şimicu (2), Cristian Ghiţă (3), Bogdan Mihai, Huba Talas (1), Marius Novanc (2), Alin Şania (1), Alexandru Stamate (1), Alexandru Csepreghi (1), Chike Onyejekwe (1), Gabriel Florea (1).

Foto: romaniainternational.com


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-01-26

TAGURI: Handbal masculin, romania, eşec, belarus, mondialeComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image