2017-01-16 23:50

SPORT


Adios, Argentina!

 |  20:33
Adios, Argentina!
Argentinienii au anunţat pe site-ul lor oficial că nu vor mai veni laBucureşti pentru inaugurarea Naţional Arena. În disperare de cauză, MirceaSandu a anunţat că a ofertat Portugalia, iar în cazul unui nou refuz, porţilestadionului de 55.000 de locuri vor fi deschise abia pe 6 septembrie contraFranţei. Aseară, după închiderea ediţiei, FRF încă mai aştepta decizia scrisă asud-americanilor.

Deşi informaţia a apărut în presă încă de săptămânatrecută, şefii de la Casa Fotbalului erau liniştiţi chiar şi luni seară, când afost aprinsă nocturna la Naţional Arena. „Vin cu toate vedetele”, era sigur pe elLupescu. Peste doar câteva ore, „pumele” transmiteau printr-un comunicat secfaptul că selecţionerul Sergio Batista a fost demis, iar meciul de la Bucureşti„a fost suspendat”. La 12.000 de kilometri distanţă, în zorii zilei, Sandu afost nevoit să organizeze o conferinţă de presă ad-hoc. „Nu am primit nimic oficial, aşteptăm un semn din partea lor. Încă enoapte acolo”, a spus Sandu, care i-a transmis şi o scrisoare oficialăomologului său de la Buenos Aires prin care îi cerea expres să nu refuze, mai alescă argentinienii ar fi încasat şi un avans substanţial pentru a onorainvitaţia. „Presiunea fanilor asupra FRFe uriaşă!”, scrie Sandu în documentul făcut public.

Camerunul s-a autopropus

Pentru că 10 august este o dată inclusă în calendarulFIFA, aproape toate echipele europene şi-au programat câte un meci deverificare. Pentru că doar Andorra ar fi disponibilă, Mircea Sandu a apelat lao soluţie de urgenţă. A înaintat o ofertă către reprezentativa Portugaliei,care ar trebui să întâlnească Luxemburgul. „I-amfăcut o scrisoare lui Madail. Îl rog să accepte dacă poate să devină la noi înlocul Luxemburgului”, a dezvăluit şeful FRF. În schimb, reprezentanţiiMarelui Ducat sunt fermi: „Nu se puneproblema să renunţăm la acest meci. Nu ne interesează nici o ofertă financiară!”.Spre seară, oficialii tricolorilor au avut parte de o surpriză. NaţionalaCamerunului s-a autopropus să vină în România. Noi vrem un adversar de gală”, au refuzat oficialiitricolori.

Ultima soluţie: Franţa

Cum sunt şanse mici ca şi Portugalia să îşi anulezeînţelegerea cu luxemburghezii, cel mai probabil arena de 55.000 de locuri îşiva deschide porţile abia pe 6 septembrie, cu ocazia partidei din preliminariileEURO 2012 cu Franţa. „Ne va fi imposibilsă găsim un adversar de calibru în cel mai scurt timp. Astfel, vom faceinaugurarea la meciul cu francezii”, a explicat directorul general IonuţLupescu.

Daune de milioane

FRF a plătit un avans de 500.000 de euro federaţieiargentiniene pentru ca Messi să vină la Bucureşti, la care se adaugă rezervareabiletelor de avion şi a locurilor de cazare. Conform contractului semnat anultrecut, sud-americanii vor fi nevoiţi să plătească daune substanţiale dacămeciul va fi anulat. „Eu le voi ceremulţi bani, în mod cert. Nu ştiu ce se va decide. Două milioane de euro? Mai puneţipeste... Eu nu pot să-mi bat joc de oamenii ăştia. România trăieşte într-ostare emoţională de ceva timp că vine Argentina, vine Messi. Starea asta deemoţii a unui om nu i-o poţi cumpăra”, a ameninţat MirceaSandu. Ziarul „Puterea” a cerut un punct de vedere Federaţiei Argentiniene, dar,până la închiderea ediţiei, sud-americanii nu au oferit nici un răspuns.

Autorităţile sunt liniştite

Primăria Capitalei nu pare afectată de anunţul argentinienilor„Nu avem nimic de comunicat. Stadionul Naţional va fi gata în data de 10august. Noi avem datoria să predăm stadionul la cheie către Federaţia Naţionalăde Fotbal pentru meciul de inaugurare dintre România şi Argentina. Nu am primitnici o înştiinţare oficială despre nedisputarea meciului de inaugurare a nouluiStadion Naţional”, ne-au declarat reprezentanţii primăriei. (Şt. Etveş)

Naţional Arena – prezentare

Este o copie fidelă a stadionului Commerzbank Arena dinFrankfurt

Costurile totale se ridică la peste 150 milioane de euro

Va avea o capacitate de 55.000 de locuri pentruspectatori (din care 20.000 de locuri vor fi la tribuna I)

Căi de acces pietonale şi auto, săli de conferinţe şirestaurante

Tribunele vor fi acoperite cu o membrană uşoară, întinsă,susţinută de un sistem de cabluri dispuse radial.

Va avea două subsoluri unde sunt amenajate locuri deparcare, spaţii tehnice şi cele destinate echipelor de fotbal, antrenorilor şireprezentanţilor presei, precum şi accesul fotbaliştilor

La parter, unde sunt spaţiile destinate lojelor, se vaface şi accesul spectatorilor

Etajul I este destinat lojelor pentru oaspeţii de onoare

Etajul II cuprinde inelul de distribuţie a circulaţiilorpentru spectatori, care deserveşte balconul stadionului şi care va avea ocapacitate 35.450 de locuri

Steaua şi Rapid, lăsate în ofsaid de “pume”

Gestul argentinienilor, de a nu mai veni la Bucureştipentru amicalul cu România din 10 august, a stricat nu doar socotelile luiMircea Sandu, ci şi pe cele ale lui Becali şi Copos. Alungate din Ghencea şidin Giuleşti din cauza datoriilor neplătite, Steaua şi Rapid îşi puseseră toatesperanţele că vor juca play-off-urile Europa League pe Naţional Arena, în 18sau 25 august, însă refuzul argentinienilor prevesteşte o vară fierbinte pentrucele două echipe.

Într-o situaţie asemănătoare, chiar dacă mai puţinpresantă, se află şi Dinamo, care îşi programase să joace pe Naţional Arenameciurile din grupele Europa League.

Mircea Sandu a anunţat de mai multe ori că noul stadionva fi inaugurat doar de naţională, nu de o echipă de club. Or, dacă nu se vareuşi negocierea unui amical cu Portugalia pentru 10 august, aşa cum încearcăacum FRF în disperare de cauză, stadionul va rămâne, cel mai probabil, închispână pe 6 septembrie, atunci când este programat meciul cu Franţa dinpreliminariile EURO 2012.

Banii înapoi sau intrare pentru meciul cu Franţa

Din cele peste 50.000 de tichete puse în vânzare cu unpreţ minim de 50 de lei, cele trei site-uri partenere FRF vânduseră până ierinu mai puţin de 38.000. Mircea Sandu susţine că fanii îşi vor primi baniiînapoi sau dacă doresc vor putea păstra tichetele pentru meciul cu Franţa.

„S-au făcut eforturi uriaşe pentru acest meci amical şi din partea noastră,şi din partea Primăriei. În plus, nu ne putem juca cu emoţiile suporterilorRomâniei. Peste 90% dintre bilete s-au vândut, ele s-au tipărit, există deja înmod fizic, iar de câteva zile se şi distribuie. În cazul în care Argentinarefuză să vină, suporterii au de ales. Cei care doresc pot să îşi păstrezebiletele pentru meciul cu Franţa din septembrie, dacă nu, li se vor returnabanii”, a explicat Mircea Sandu.

Cele mai ieftine bilete costau 50 de lei, însă cu tot cutaxa de procesare şi serviciul de curierat, preţul total ajungea la 70 de lei. „Bineînţeles că vom restitui banii cu totcu comisioanele aferente. Vom merge în pierdere, dar asta este, ne asumămaceastă responsabilitate”, a adăugat şeful FRF.

Site-urile respective încă mai vindeau ieri bilete pentruduelul cu Argentina. Pe eventim.ro mai erau disponibile doar la categoriile 3şi 4, adică cele de 50 şi 70 de lei, restul fiind epuizate încă de săptămânatrecută.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-07-17

Mai multe imagini:
Adios, Argentina!
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image