2017-01-22 05:46

SPORT


Adolescenta minune a României

 |  21:00
Adolescenta minune a României

Alpinista română Crina Coco Popescu a intrat în Cartea Recordurilor după ce site-ul oficial al World Records Academy a anunţat omologarea recordului prin care alpinista a devenit prima femeie care a escaladat Munteley Sidley, cel mai înalt vulcan din Antarctica.

Performanţa realizată de Crina Popescu, la vârsta de 16 ani, a făcut parte din expediţia de escaladare a celor mai înalte şapte vârfuri vulcanice de pe fiecare continent. Alpinista română a devenit totodată, la încheierea expediţiei, prima femeie care a încheiat acest circuit şi cel mai tânăr alpinist care a realizat această performanţă, scrie site-ul oficial al World Records Academy.

Muntele Sidley, cel mai înalt vulcan din Antarctica, are o altitudine maximă de 4.285 de metri, despre această aventură Crina afirmând: „Ştiam că suntem prima echipă care am urcat pe acest munte şi am simţit asta şi mai bine, atunci când ne căutam cel mai bun drum spre vârf”. Alpinista română a escaladat cel mai înalt vulcan din Antarctica alături de rusul Alex Abramov, italianul Mario Trimeri şi americanul Scott Wollams.

În prezent, Crina Coco Popescu are 17 ani şi 3 luni, iar planurile sale de viitor sunt în continuare aglomerate. Tânăra alpinistă a anunţat pe site-ul său oficial că se pregăteşte pentru cucerirea celor doi poli geografici, într-un singur an, într-o expediţie pe schiuri. Cu toate acestea, Crina subliniază condiţiile dificile cu care se confruntă pentru a obţine performanţe: lipsa de finanţare şi condiţiile de antrenament dificile, în mod special.

„Ar trebui să plec pe 28 martie în expediţie la Polul Nord pe schiuri ca parte a «Celor doi Poli pe schiuri» în acelaşi an. Pe data omologării recordului meu nu am nici un sponsor, nici o finanţare, nici măcar bilete de avion. Mă antrenez pentru că aşa este modul meu de viaţă, dar când sunt acceptată gratis la o sală de forţă a unei structuri de stat mi se spune să mă grăbesc că urmează să vină sportivii. Adică ce fac eu nu e sport, adică eu sunt tolerată, alpinismul de altitudine e bun numai pentru diplome şi poze, un fel de «ursul din Sinaia»”, scrie Crina Popescu pe site-ul său oficial.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-05-14

TAGURI: crina coco popescu, adolescenta minuneComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image