2016-12-08 08:17

SPORT


Adolescenta minune a României

 |  21:00
Adolescenta minune a României

Alpinista română Crina Coco Popescu a intrat în Cartea Recordurilor după ce site-ul oficial al World Records Academy a anunţat omologarea recordului prin care alpinista a devenit prima femeie care a escaladat Munteley Sidley, cel mai înalt vulcan din Antarctica.

Performanţa realizată de Crina Popescu, la vârsta de 16 ani, a făcut parte din expediţia de escaladare a celor mai înalte şapte vârfuri vulcanice de pe fiecare continent. Alpinista română a devenit totodată, la încheierea expediţiei, prima femeie care a încheiat acest circuit şi cel mai tânăr alpinist care a realizat această performanţă, scrie site-ul oficial al World Records Academy.

Muntele Sidley, cel mai înalt vulcan din Antarctica, are o altitudine maximă de 4.285 de metri, despre această aventură Crina afirmând: „Ştiam că suntem prima echipă care am urcat pe acest munte şi am simţit asta şi mai bine, atunci când ne căutam cel mai bun drum spre vârf”. Alpinista română a escaladat cel mai înalt vulcan din Antarctica alături de rusul Alex Abramov, italianul Mario Trimeri şi americanul Scott Wollams.

În prezent, Crina Coco Popescu are 17 ani şi 3 luni, iar planurile sale de viitor sunt în continuare aglomerate. Tânăra alpinistă a anunţat pe site-ul său oficial că se pregăteşte pentru cucerirea celor doi poli geografici, într-un singur an, într-o expediţie pe schiuri. Cu toate acestea, Crina subliniază condiţiile dificile cu care se confruntă pentru a obţine performanţe: lipsa de finanţare şi condiţiile de antrenament dificile, în mod special.

„Ar trebui să plec pe 28 martie în expediţie la Polul Nord pe schiuri ca parte a «Celor doi Poli pe schiuri» în acelaşi an. Pe data omologării recordului meu nu am nici un sponsor, nici o finanţare, nici măcar bilete de avion. Mă antrenez pentru că aşa este modul meu de viaţă, dar când sunt acceptată gratis la o sală de forţă a unei structuri de stat mi se spune să mă grăbesc că urmează să vină sportivii. Adică ce fac eu nu e sport, adică eu sunt tolerată, alpinismul de altitudine e bun numai pentru diplome şi poze, un fel de «ursul din Sinaia»”, scrie Crina Popescu pe site-ul său oficial.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-05-14

TAGURI: crina coco popescu, adolescenta minuneComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Tăriceanu poate fi premier doar dacă ALDE câștigă alegerile Dacă ALDE câştigă alegerile, atunci „dorinţa” copreşedintelui formaţiunii, Călin... 21 Noi 2016 | (3)
Alpinista Dor Geta Popescu: Al optulea record mondial Românca Dor Geta Popescu (13 ani) a devenit la începutul acestei săptămâni cea mai tânără... 06 Dec 2016 | (0)