2019-01-23 07:24


Adrian Mutu, prezentat oficial la Dinamo. “Sper să răsplătesc încrederea acordată”

 |  17:53
Adrian Mutu, prezentat oficial la Dinamo. “Sper să răsplătesc încrederea acordată”

Fostul internațional Adrian Mutu a fost numit ieri ca manager general la Dinamo București, club de la care a plecat în fotbalul mare în urmă cu 16 ani. Chiar dacă lumea se aştepta să-l vadă cât de curând ca antrenor, “Briliantul” a ales să se implice în conducerea clubului alb-roşu, în paralel urmând şi şcoala de antrenori pentru obţinerea deocamdată a licenţei B.

"Mă bucur că Adrian Mutu este, de astăzi (n.r - ieri), alături de noi și sunt convins că experiența sa în fotbalul internațional ne va duce către un nou standard de performanță atât pe plan intern, cât și european", a declarat acţionarul majoritar al “câinilor” Ionuț Negoiță. La rândul său, Adi Mutu îi mulţumeşte lui Negoiţă pentru şansa şi încrederea acordată şi speră din tot sufletul să obţină cu echipa rezultatele aşteptate de un deceniu de suporterii dinamovişti. "E o onoare pentru mine că Dinamo mi-a oferit șansa să debutez într-o funcție atât de importantă și îi mulțumesc domnului Negoiță pentru această provocare imensă în cariera mea! Sper să răsplătesc această încredere cu rezultatele pe care le așteaptă toți suporterii dinamoviști", a adăugat noul manager general al clubului din Ștefan cel Mare.

Concret, cu ce se va ocupa?

În primul rând, aducerea lui Mutu este o lovitură imensă de imagine pe care o dă Negoiţă în încercarea de a aplana conflictul său cu fanii. De altfel, fostul decar de la naţională va fi, alături de Ionel Dănciulescu, omul care vor gestiona relaţia cu suporterii. Apoi, un lucru la fel de important, Mutu va fi omul care va reprezenta clubul peste hotare, rezonanţa numelui său va deschide sigur multe uşi, de ce nu şi a unor sponsori importanţi care vor să investească în echipa din Ştefan cel Mare. Apoi, Adi va putea ţine loc şi de impresar, şi mai ales în Italia, iar jucătorii tineri ca Rotariu, Filip sau Nedelcearu, produsele de export din acest moment ale “câinilor”, vor putea fi vânduţi la cluburi mult mai importante şi pe mai mulţi bani. Adi Mutu va fi şi un om important în vestiar, alături de Ioan Andone şi Danciu-gol, care îi va capacita pe jucători înaintea meciurilor. Nu în ultimul rând, Dinamo avea nevoie, mai ales în această perioadă, când arbitrii au dezavantajat-o flagrant în ultimele dispute, de o voce puternică care să iasă în mass-media să apere echipa din Ştefan cel Mare. Pe de altă parte, Mutu se va ajuta şi pe el în acest mariaj cu Dinamo, în acest fel fiind în permanenţă alături de echipă şi de Ioan Andone, care-l va ajuta în cariera sa viitoare de antrenor.

Negocieri pentru un amical cu Fiorentina

După ce a jucat un amical cu Real Madrid acum ceva vreme, şi a adus-o pe Barcelona la Bucureşti în urmă cu câţiva ani, Dinamo este pe cale să perfecteze un nou amical de zile mari. Iar Adi Mutu nu este străin de aceste negocieri. Şi nu avea cum să fie vorba de o altă echipă decât de Fiorentina, echipa pe care Adrian o are la inimă, echipă pentru care a marcat 69 de goluri în 143 de meciuri, suporterii alegându-l de curând în cel mai bun “11” din toate timpurile. Profitând de faptul că se află în relaţii mai mult decât bune cu oficialii viola, Mutu a demarat deja discuţiile pentru un posibil amical anul viitor. Meciul va avea avea un scop nobil, toate încasările urmând a fi donate în scopuri caritabile.

CV – Adrian Mutu

Adrian Mutu și-a început cariera la FC Argeș, după care s-a transferat la Dinamo, pentru care a marcat 29 de goluri în 42 de meciuri. A cucerit eventul în sezonul competițional 1999-2000. În cariera sa, Mutu a mai evoluat la Inter Milano, Hellas Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena, Ajaccio, Petrolul Ploieşti, Pune City şi ASA Târgu Mureş, la ultima echipă a îndeplinit pentru câteva etape şi funcţia de antrenor secund. Mutu a urmat în această toamnă cursurile de antrenor pentru obținerea licenței UEFA B. Mutu a îmbărcat de 77 de ori tricoul echipei naționale a României, marcând 35 de goluri, fiind pe primul loc la acest capitol cu Gică Hagi.

Sunt convins că experiența lui Adi Mutu în fotbalul internațional ne va duce către un nou standard de performanță atât pe plan intern, cât și european

Ionuţ Negoiţă, acţionar majoritar FC Finamo


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-12

TAGURI: adrian mutu, dinamo bucuresti, manager general
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriloading...