2018-12-15 16:37


“Adversari de lux” pentru naţională în cantonamentul din Antalya: Torpedo Kutaisi, Zimbru Chişinău şi Turkmenistan

 |  18:36
“Adversari de lux” pentru naţională în cantonamentul din Antalya: Torpedo Kutaisi, Zimbru Chişinău şi Turkmenistan
Florentin Dincă

Mult trâmbiţatul turneu de pregătire al naţionalei în Antalya, pe care Puiu Iordănescu îl consideră foarte important în pregătirea Campionatului European din vară, este un fiasco total. Cele aproape două săptămâni de cantonament par o eternitate pentru jucătorii convocaţi din Liga 1, iar cele trei amicale antamate de FRF ne stârnesc un zâmbet amar: Torpedo Kutaisi (locul 10 în Georgia, 30 ianuarie), Zimbrul Chişinău (locul 3 din Moldova, 2 februarie) şi naţionala statului Turkmenistan (locul 117 în ierarhia FIFA, 6 februarie).

Nu s-au putut găsi nici măcar nişte echipe de club mai serioase, care se află în această perioadă la pregătire în Turcia şi care să ne pună cu adevărat osul la joc. Cum era de aşteptat, suporteri naţionalei au reacţionat la aflarea adversarilor tricolorilor din Antalya. Cei mai hâtri dintre ei au postat comentarii care mai de care mai ironice la adresa şefilor FRF şi a selecţionerului Anghel Iordănescu, cel care s-a războit mai multe săptămâni cu Laurenţiu Reghecampf pe tema numărului de jucători convocaţi pentru acest turneu de pregătire. După aflarea celebrilor oponenţi, îi dăm clar dreptate antrenorului stelist. Mai jos aveţi câteva comentarii postate pe digisport.ro de fanii naţionalei.

• Vai de mine, ce mai amicale...cred că și pe ăștia îi plătim ca să joace cu noi.

• Tata Puiule, dacă știam, vorbeam eu cu băieții de la bloc și făceam 2-3 echipe ca să jucăm cu naționala

• Le vom da fiori adversarelor de la Euro după aceste adevărate finale... super meciuri, ce n-aş da să prind un bilet măcar la unul dintre aceste mega-dueluri sau măcar la derby-ul cu Torpedo Kutaisi

• În sfârşit un turneu cu echipe respectabile, felicitari!!!!!!!

• Dacă batem tot ajungem pe primul loc în clasamentul FIFA Coca Cola

• Mai bine făceau o miuţă între ei, ar fi fost oricum mai câştigaţi

• Deci pentru maimuţărelile astea de meciuri a dat Tata Puiu peste cap programul de pregătire al cluburilor?

• Super adversari, echipe de top! Aşa se pregăteşte un CE. Sigur prindem locul 4 în grupă :)

• Ţi-e şi jenă să deschizi TV-ul să te uiţi la un astfel de meci.

• Cu asemenea amicale, de-a râsu-plânsu o să fie evoluţia de la Euro. Să vezi atunci tragicomedie

• Pentru ăştia ia Nea Mătănii jucătorii din cantonamentul echipelor de club? Păi cu astfel de amicale jucătorii vin mai praştie decât pleacă

ARENA NAŢIONALĂ. Adresă către Primărie

“Adversari de lux” pentru naţională în cantonamentul din Antalya: Torpedo Kutaisi, Zimbru Chişinău şi Turkmenistan
zoom

Răzvan Burleanu a trimis ieri o adresă oficială către Primăria Municipiului Bucureşti prin care FRF îşi arată disponibilitatea de a acoperi imediat şi integral costurile necesare expertizării mostrelor de material din care a fost realizată copertina ce compune acoperişul Arenei Naționale. Din aceastp cauză, stadionul stă închis de ceva vreme, deoarece respectivul material nu corespunde normelor de protecţie împotriva incendiilor. “Federația Română de Fotbal a comunicat din timp administratorilor arenei, Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București și, implicit, Primăriei Municipiului București, planul de activități și evenimente sportive, inclusiv al jocurilor de pregătire pentru Campionatul European 2016, ce ar urma să se desfășoare pe acest stadion în următoarea perioadă. Meciul România – Spania se va disputa pe 27 martie 2016, pe teren propriu, iar varianta de locație a disputării partidei agreată de Federația Spaniolă inclusiv prin vocea jucătorilor campioni europeni a fost și este în continuare Arena Națională din București”, se arată într-un comunicat al FRF.

Iordănescu, despre marile repatrieri din fotbalul românesc

“Adversari de lux” pentru naţională în cantonamentul din Antalya: Torpedo Kutaisi, Zimbru Chişinău şi Turkmenistan
zoom

Selecţionerul naţionalei a vorbit ieri despre revenirile lui Adrian Mutu şi Ciprian Marica în fotbalul românesc. Dacă în privinţa primului, Tata Puiu a lăsat să se înţeleagă că nu prea s-ar baza pe el pentru EURO, în cazul lui Marica antrenorul se bucură că acesta şi-a găsit în sfârşit o echipă, chiar dacă nu una de top din Europa.

"Mă bucură foarte mult faptul că Marica reintră în circuitul unei echipe de club. Mi-aş fi dorit ca el să meargă la o echipă mare din Europa.... L-am lăsat să meargă cu Steaua în cantonament, să fie în permanenţă sub controlul celor de la Steaua, să facă o pregătire bună, să joace meci de meci la Steaua în această perioadă de pregătire. Nu aş vrea să se facă un caz Mutu la naţională. Important este pentru el să se antreneze, să joace, să fie serios şi să aibă un randament foarte bun acolo unde joacă", a declarat la DolceSport Anghel Iordănescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-21

TAGURI: adversari, lux, nationala, cantonament, antalya, torpedo kutaisi, zimbru chisinau, turkmenistan
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...