2017-01-23 14:56


Afară cu Crăciunescu!

 |  21:00
Afară cu Crăciunescu!

Greşelile impardonabile ale arbitrilor în acest tur de campionat i-a determinat pe patronii echipelor importante din fotbalul românesc să ia în calcul măsuri extreme pentru rezolvarea acestei situaţii fără precedent. Gigi Becali, Cristi Borcea, Adrian Porumboiu şi George Copos au făcut un demers către FRF şi CCA pentru aducerea în retur a brigăzilor din străinătate.

“Am făcut cerere ca din retur să vină arbitrii din străinătate. Steaua, Rapid, Dinamo, Vaslui vor să fie arbitrate de brigăzi de afară. Şi cluburile mai mici au făcut un demers să fie conduse împotriva granzilor tot de arbitri străini. Brigăzile din România vor mai arbitra doar partide de genul «U» Cluj – Oţelul”, a spus Becali.

Conducerea arbitrajului românesc, în frunte cu Ion Crăciunescu şi Aron Huzu, nu este de acord în nici un caz cu o asemenea decizie, iar dacă ea se va pune până la urmă în aplicare, îşi vor înainta demisiile. “Eu nu mă voi înjosi niciodată să mă duc la aeroport să aştept un arbitru străin ca să conducă un meci de la noi”, a spus răspicat şeful CCA.

Personajul cheie, Corleone

Altădată prieteni la cataramă, Mitică Dragomir şi Ion Crăciunescu nu se mai înghit acum. Şeful LPF a luat şi el poziţie în cazul erorilor incredibile ale arbitrilor şi este de partea patronilor din fotbal. El va propune la viitorul Comitet Executiv ca brigăzile din străinătate să fie prezente din nou în Liga 1: “Crăciunescu să aibă grijă de arbitraje, pentru că au distrus fotbalul. Clasamentul din sezonul trecut a fost viciat de arbitri. El este responsabil de asta.Eu nu am fost niciodată pentru arbitri străini, însă la unele meciuri ar trebui aduşi centrali din străinătate, pentru a nu mai exista nici un fel de speculaţii”.

Pierd milionul de la UEFA

Forul european nu agreează aducerea de arbitri străini în ligile naţionale de fotbal. Chiar în Convenţia pe care a semnat-o cu CCA, UEFA a trasat nişte reguli, iar  cea mai importantă se referă la interzicerea arbitrilor străini. Dacă CEx al FRF va hotărî să încalce această regulă, atunci respectiva Convenţie va pica, iar sprijinul material şi logistic oferit CCA va fi sistat. Suma pe care urma să o încaseze de la UEFA se ridică la aproximativ 1.000.000 de euro pentru următorii 4 ani.

Foto Agerpres


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-04-05

TAGURI: Craciunescu, arbitri staini, liga1, demisieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image