2017-01-21 00:13

SPORT


Afară cu “Regele”! A doua aventură a lui Hagi la Galata se apropie de sfârşit

 |  18:44
Afară cu “Regele”! A doua aventură a lui Hagi la Galata se apropie de sfârşit
A doua descălecare a “Regelui” la Istanbul nu e nici de această dată cu noroc. În momentul în care avenit pe banca lui “Cim Bom” era văzut caun salvator, dar cu timpul, rezultatele au fost mediocre şi a intrat încolimatorul başkanilor turci. Aceştia i-au dat deja ultimatumul, dacă nu secalifică mai departe pe 2 martie în CupaTurciei, în detrimentul lui Gaziantepspor, va fi dat afară. Sosit la Galata încel mai greu moment al echipei din ultimii cinci ani, Hagi nu a reuşit sărevitalizeze jocul şi atmosfera la echipă după plecarea lui Frank Rijkaard şi,mai rău, a dus-o mai jos în clasament, spre disperarea conducătorilor şi a numeroşilorfani “galben-roşii”.

Conflict cu jucătorii

Caracterul dificil al lui Hagi, dar şi comunicareadeficitară a acestuia cu jucătorii Galatei au dat naştere la conflicte în sânullotului. Primul “război” l-a avut cu bosniacul Misimovic, adus de Galata pentru 7 milioane deeuro, pe care românul l-a exclus din echipă pentru indisciplină. “Am fosttransferat la Galata de un mare antrenor, Frank Rijkaard, iar de când a venitHagi am început să am probleme şi să nu mai prind echipa. Ca fotbalist nu am cesă îi reproşez, dar ca antrenor nu înţelege nimic. Şi nu doar eu o spun, cimajoritatea colegilor. Când lua o decizie râdeam toţi de el”, au fost declaraţiile ironice ale mijlocaşului bosniac. A doua“ciocnire” a avut-o cu atacantulMilan Baros căruia, culmea, Hagi i-a reproşat că a stat mai mult timp în recuperaredupă o accidentare mai veche.

Transferuri criticate!

Deşi fanaticii suporteri ai Galatei se aşteptau laadevărate bombe pe piaţa transferurilor în această iarnă, Hagi a ales să nucheltuiiască foarte mulţi bani pe achiziţii şi pe deasupra a adus şi jucătorifără mare notorietate. Primul a fost Kazîm Kazîm, de la rivala Fenerbahce, apoia venit Emmanuel Culio, de la campioana CFR Cluj, pe care s-au dat doar 2milioane de euro. A urmat cel mai costisitor transfer, cel al lui BogdanStancu, care i-a costat pe başkani 6 milioane de euro. A treia mutare a fostcea a lui Robinson Zapata, adus liber de contract după ce columbianul scăpasede Steaua, iar ultima achiziţie a fost un autohton, Yekta Kurtuluş, pe cares-au plătit 3,7 milioane de euro. Preşedintele grupării de pe malul Bosforului,Adnan Polat, spune că i-a făcut toate poftele lui Hagi, însă este profunddezamăgit de jocul echipei, dar mai ales de poziţia ruşinoasădin clasament: “Hagi mi-a cerut cinci jucători, pe care i-am şi adus,dar degeaba. Nu s-a schimbat nimic în evoluţia noastră. Caută mereu scuze, bacă are jucători accidentaţi, ba că de vină este şi presa… Cred că nici el nu lemai crede”. Tehnicianul român s-a mai contrat şi în urmă cu o lună cu oficialul turc, din cauză că acesta i-a cerut să-ititularizeze pe Stancu şi Zapata, ordin pe care Hagi l-a executat, însăorgoliul românului fusese suficient de terfelit. Plecarea iminentă a lui Hagi ar putea lăsa şi nişte semne de întrebareasupra fotbaliştilor aduşi la cererea expresă a tehnicianului român în pauzacompetiţională, ca Stancu, Zapata şi Culio, care nu vor mai fi siguri pe viitorde posturile de titulari.

I-au găsit deja înlocuitori!

Chiar dacă până la meciul decisiv din Cupă cuGaziantepspor mai sunt peste două săptămâni, conducătorii clubului au purtat discuţiiincipiente cu alţi tehnicieni, ceea ce înseamnă că despărţirea de antrenorulromân e iminentă. Cele mai mari şanse să îi ia locul lui Hagi le are fostulselecţioner al naţionalei, Mustafa Denizli, iar dacă nu se vor înţelege cuacesta, au ca variantă de rezervă pe neamţul Christoph Daum, carear fi foarte încântat de o revenire în Turcia, după ce în trecut a pregătit peBeşiktaş (1994-1996, 2001/2002) şi Fenerbahce(2003-2006, 2009/2010).

Bilanţ negativ!

Venit cu mari spertanţe la Galata, Hagi nu a produs multaşteptatul şoc la echipă. Echipa se afla la momentul înscăunării sale pe bancatehnică pe locul nouă în clasament, cu 12 puncte acumulate. După alte 13 etape,“Cim Bom Bom” a ajunsla cota 29 de puncte şi a picat în a doua jumătate a ierarhiei, iar bilanţultehnicianului român în campionat este unul negativ, 5 victorii, 2 egaluri şi 6înfrângeri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-05-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image