2017-01-24 11:14


Afară din Europa, dar buni de joc în Liga I? Poli Timişoara şi Gloria Bistriţa pot scăpa de retrogradare

 |  16:35
Afară din Europa, dar buni de joc în Liga I? Poli Timişoara şi Gloria Bistriţa pot scăpa de retrogradare
Comitetul Executiv aluat ieri în discuţie situaţia echipelor Poli Timişoara şi Gloria Bistriţa. O deciziedefinitivă va fi luată pe 20 iunie, ambele având şanse destul de mari să eviteretrogradare la masa verde. Asta pentru că s-a considerat că actualulregulament de licenţiere trebuie modificat.

Cele două ore de dezbatere nu au fost de ajuns pentru camembrii CEx să ia o hotărâre, astfel în final, Dumitru Dragomir a precizat că "decizia privind retrogradarea celordouă echipe se va lua în Comitetul Executiv al FRF din 20 iunie”. Oficialii vor sămodifice regulamentul, astfel încât la licenţiere să fie luate în calcul doardatoriile către jucători, antrenori şi terţi. Astfel, Gloria Bistriţa ar scăpade retrogradarea la masa verde, în timp ce Poli Timişoara va trebui să stingărapid litigiul cu Benfica Lisabona în cazul lui Sepsi pentru a fi în regulăpână la data scadentă.

Singurapierdere pentru bănăţeni ar fi interzicerea dreptului de a participa în cupeleeuropene. “S-a discutat astăzi şi s-astabilit că regulamentul nu era adaptat pentru România. Rămâne să se modificeregulamentul”, a fost evaziv Dragomir, lăsând totuşi de înţeles că există o portiţă pentru ca acele două grupări săse salveze in-extremis. Practic, Bistriţa a fost retrogradată pentru o datoriede sub 100.000 de euro la stat şi asta în urma unei practici des întâlnite înultimii ani. A dat în judecată Comisia pentru a scăpa de o decizienefavorabilă, însă pentru 2011, paragraful care permite acest lucru a fosteliminat. “Putea foarte bine să facă rost de baniiăştia, dar a crezut că merge cu datul în judecată”, a confirmat MirceaSandu.

Naşul a chemat UEFA îninspecţie

FRF a solicitat forului european să trimită laBucureşti mai mulţi experţi pentru a verifica situaţia celor 7 cluburi care auşanse să joace în cupele europene, inclusiv Poli Timişoara. Chiar şi aşa, dacăse vor constata nereguli grave, licenţa nu le poate fi retrasă grupărilorrespective. FRF a urma să încaseze o amendă, iar Timişoara, dacă se va dovedi cănu are nici o problemă, se va putea adresa doar în instanţele civile pentru acere daune. Am chemat comisia UEFA să vină să facă audit pentru cele 7echipe care participă în cupele europene anul acesta, pentru eliminareasuspiciunilor. Cei care nu au licenţă nu pot evolua în Liga I. De 3 ani Politot are probleme, de ce nu le-a rezolvat de atunci?”, s-a disculpat “Naşul” Sandu.

Iancu e chemat la duel

După ce a atacat dur şi a promis răzbunare pentru căPoli nu a primit licenţa, Marian Iancu a primit un mesaj clar din parteaşefilor FRF. Aceştia au venit la conferinţa de presă cu dosarele Bistriţei şiTimişoarei, precizând că sunt gata să le dea publicităţii dacă cele douăcluburi sunt de acord pentru a îndepărta orice suspiciuni. Patronul grupării depe Bega a refuzat ieri după-amiază să ofere vreo declaraţie afirmând că “nu amtoate elementele necesare”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-08-12

Mai multe imagini:
Afară din Europa, dar buni de joc în Liga I? Poli Timişoara şi Gloria Bistriţa pot scăpa de retrogradare
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image