2017-01-23 14:51


Afară din Liga 1! Timişoara, Bistriţa şi FC Bihor au primit răspuns negativ de la TAS

 |  14:40
Afară din Liga 1! Timişoara, Bistriţa şi FC Bihor au primit răspuns negativ de la TAS
Aşacum era de aşteptat, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne nu a datcâştig de cauză Timişoarei, Bistriţei şi lui FC Bihor, astfel cele trei echipevor evolua în noul sezon în liga secundă. Cele trei cluburi au primit iniţial licenţadin partea FRF, însă directorul de licenţiere, Viorel Duru, a contestat hotărârea,iar apelul său a fost admis. Ulterior, cele trei cluburi s-au adresat TAS, iar instanţade la Lausanne a audiat cazurile în regim de urgenţă. „Celepatru memorii au fost respinse şi deciziile luate de autorităţile competentedin România şi de UEFA au fost confirmate în totalitate: Fotbal Club TimişoaraSA vs UEFA; Fotbal Club Timişoara SA vs Federaţia Română de Fotbal; CS FC BihorOradea vs Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal; ClubFotbal Gloria 22 Bistriţa vs. Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistădin România. În urma respingerii memoriilor, cele trei cluburi nu au licenţapentru a evolua în prima ligă din România, sezonul 2011/2012, iar FC Timişoaranu are nici licenţa pentru a evolua în cupele europene în acest sezon”, aanunţat forul elveţian pe site-ul oficial. Bănăţenii nu au primit licenţa din cauzaunor datorii la bugetul statului, dar şi faţă de clubul Benfica Lisabona dintransferul fundaşului Laszlo Sepsi, în timp ce Gloria Bistriţa pentru datoriila buget de sub 100.000 de euro. FC Bihor nu a primit licenţa pentru datoriicătre angajaţi şi către bugetul de stat.

Iancu:„Ies din fotbal”

Patronul Timişoarei s-a simţit vânat în totacest scandal, principalii vizaţi fiind Mircea Sandu şi Viorel Duru. Între ceitrei au avut loc în ultimul timp mai multe discuţii cu un nivel suburban, Iancuacuzând în stânga şi în dreapta că s-a complotat împotrva sa şi a echipei de peBega. După aflarea deciziei, şeful Timişoarei a rămas consternat şi a făcutpublic anunţul că se retrage din fenomen: „Eu nu mai am absolut nici o motivaţie să mai investesc şi, în consecinţă, voiieşi din fotbal. Mă voi întâlni şi cu ceilalţi acţionari să vedem ce intenţiiau, dar eu le voi spune clar că nu mai doresc să investim într-o asemeneamocirlă de fotbal. Eu am atins maximum în fotbalul românesc fără să ies pătat”,a spus Iancu la Gsptv. El a completat: „Vom vinde mai mulţi jucătoriimportanţi, vom veni cu datoriile la zero, iar clubul o va lua de la capăt dinliga a doua. Fără mine însă”.

„Lordul” este şocat deverdict

Preşedintele Gloriei Bistriţa, Jean Pădureanu, a speratpână în ultima clipă într-o decizie favorabilă, care până la urmă nu a maivenit. La cald, cel poreclit „Lordul” nu a părut că va recurge la măsuri capitaleîn privinţa sa şi a clubului pe care l-a condus atâţia ani, însă a lăsat să seînţeleagă că în această săptămână va lua o hotărâre în acest sens. „E neplăcut,e un şoc pentru mine. Aştept şi eu să văd motivarea TAS. În curând, împreună cuConsiliul director al clubului, voi lua o decizie pentru viitorul acesteiechipe. Nu am în vedere o eventuală retragere, însă mă voi gândi serios înperioada următoare la tot”, a spus, pentru „Puterea”, Jean Pădureanu.

Au anticipat decizia şiau dat drumul la jucători

Verdictul Tribunalului de la Lausanne era previzibil demai mult timp, chiar şi pentru Marian Iancu şi Jean Pădureanu. Anticipând acestlucru, bănăţenii au dat drumul la mai mulţi jucători, unii dintre ei titulariîn sezonul trecut. Primul care a plecat val vârtej a fost Ianis Zicu,golgheterul campionatului, care s-a transferat la ŢSKA Sofia pentru 500.000 deeuro. Au urmat Helder, Cisovsky, Magera, Burcă şi căpitanul Dan Alexa. Şi listase va mări în perioada imediat următoare. Luchin şi Curtean sunt doriţi laDinamo, Bourceanu şi Goga la Steaua, Ghionea şi Tameş la CS Mioveni, iar Pantilimonşi Sepsi vor să meargă în străinătate. În acelaşi context, oficialii GlorieiBistriţa i-au vândut şi ei acum câteva săptămâni pe cei mai valoroşi jucătoridin lot. Băjenaru a luat drumul Stelei, Szukala şi Achim s-au transferat laUniversitatea Cluj, Ilie Iordache a plecat la Concordia Chiajna, iar Săceanu aales să se întoarcă în Bănie. În plus, clubul ardelean a renunţat la serviciiletuturor străinilor din lot, iar de acum înainte se va pune baza masiv pejucătorii din propria pepinieră.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-04-15Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image