2019-05-25 20:54


Ahmetov îl ridică în slăvi pe Mircea Lucescu

 |  14:01
Ahmetov îl ridică în slăvi pe Mircea Lucescu

Performanţeledin ultimii ani ale lui Şahtior Doneţk i se datorează în mare măsură lui MirceaLucescu, însă ultimul rezultat notabil a fost înregistrat aseară, atunci cândcampioana Ucrainei s-a calificat în premieră în optimile de finală ale LigiiCampionilor, de pe primul loc în Grupa H, acolo unde le-a avut oponente peArsenal, Braga şi Partizan Belgrad. În urma acestui mare rezultat, patronulechipei, Rinat Ahmetov, a ţinut să afirme că echipa sa a ajuns să fie respectatăîn Europa datorită tehnicianului român.

“Nuam stabilit încă niciun obiectiv pentru că vrem să celebrăm această remarcabilăperformanţă. Ne vom bucura de acest sezon, deoarece am terminat pe primul local grupei în Liga Campionilor, conducem în campionatul intern şi suntemputernici şi în Cupa Ucrainei. Astăzi, vreau să le mulţumesc jucătorilor, careau făcut o treabă bună. Vreau să le mulţumesc soţiilor, părinţilor, fraţilor,surorilor şi tuturor prietenilor lor. Vreau să-i mulţumesc lui Mircea Lucescu,care, în mare, a creat această echipă de la zero, investind în ea sufletul şiinima sa. Şi dacă astăzi suntem respectaţi în Europa, acesta este numai meritullui Lucescu şi al stafului său”, a spus Ahmetov.

Laîntrebarea dacă s-a gândit vreodată să-l înlocuiască pe Mircea Lucescu de pebanca tehnică, Ahmetov a răspuns: “Pot să spun că am avut întotdeauna încredereîn Lucescu, pentru că am văzut cum munceşte şi că este profesionist şi seriosîn tot ceea ce face. Este un antrenor foarte puternic, de care Şahtior arenevoie pentru a deveni şi mai respectată în Europa. Niciodată nu m-am îndoit deacest lucru. Desigur, am fost uneori supărat la fel ca fanii. Dar diferenţaîntre mine şi alţii este că eu nu am dreptul la un comportament emoţional.Uneori, simţim presiunea celor care spun că antrenorul trebuie înlocuit. Dar eucred că trebuie să avem răbdare şi, poate, un anumit curaj de a ne asumaresponsabilitatea şi a spune: Cred în tine şi vom înfrunta acest drum dificilîmpreună. Şi i-am spus lui Lucescu: Mister, cred în tine şi îşi ofer aceastăşansă să ajungi să fii ovaţionat în picioare de fani”.

MirceaLucescu a venit în anul 2004 la Şahtior, iar de atunci a câştigat de patru oricampionatul, de două ori Cupa Ucrainei, de trei ori Supercupa Ucrainei, dar şiCupa UEFA în sezonul 2008/2009.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-12-17
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri